Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2016 > Triste filmer gir gladeffekt

Triste filmer gir gladeffekt

Hvis du ikke vil lese deg til bedre psykisk helse, kan vi fortelle at du kan bli i bedre humør av å se en skikkelig trist film – så rart det enn måtte høres. En studie fra 2015 har nemlig vist at mennesker som så noen ordentlige tåreperser av noen filmer var gladere etter at de hadde sett dem enn før.

Testdeltakernes humør ble målt før filmene og deretter tre ganger etter at de hadde sett dem; både like etterpå og deretter 20 og 90 minutter seinere. Halvparten gråt under filmene. De følte seg naturlig nok mer nedfor rett etter filmen. Etter 20 minutter var de imidlertid tilbake til sitt gamle jeg, og ikke minst: en time etter dette igjen var de som gråt, gladere enn før – uansett hvor mye de hadde grått. Å gråte litt, selv om det er på grunn av en film, ser altså ut til å lette litt på såre følelser. ALJ

Kilde:

Gračanin A, Vingerhoets AJ, Kardum I mfl. Why crying does and sometimes does not seem to alleviate mood: a quasi-experimental study. Motivation and Emotion 2015; 39: 953–60. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=vingerhoets+ajjm+and+kardum+i

Legg igjen et svar