Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Underholdende og lærerikt om hukommelsen

Underholdende og lærerikt om hukommelsen

Noe av det morsomste jeg vet er å lese gøyale bøker om hvordan hjernen fungerer og vi mennesker ellers henger sammen. Gjett om jeg derfor koste meg med søstrene Østbys Å dykke etter sjøhester! Uansett om du kan mye om hukommelse fra før, slik jeg selv mente å kunne påberope meg, eller om du ikke har skjenket din hippocampus de største tankene til nå, kommer du til å ha glede av denne boka. Her får vi være med på hukommelsesforskningens historikk helt fra legen Julius Caesar Aranzi (1530–1589) skar ut en sjøhestliknende klump fra en menneskehjerne og kalte den hippocampus (som betyr ”heste-sjømonster” på latin) via erfaringer fra Utøya-overlevende, nobelprisvinnerne May-Britt (f. 1963) og Edvard Moser (f. 1962) og forskningen til den kjente, amerikanske psykologen, professor Elisabeth Loftus (f. 1944), på falske minner, til hukommelsens betydning for framtidens tenkning og forskning.

Forfatterne tar for seg temaer som: Hva er hukommelsens vesen? Hva vet vi, og hvordan har vi kommet fram til det vi vet om hukommelsen? Hvordan påvirkes vi av våre minner; før, i dag og i framtiden? Ylva Østby (f. 1979) har en doktorgrad i nevropsykologi fra Universitetet i Oslo. Hilde Østby (f. 1975) er idéhistoriker, journalist og tidligere forlagsredaktør. I denne boka gir de oss mange svar og kanskje noen nye ting å lure på. Les den, du òg. Du kommer sannsynligvis både til å more deg og lære noe.

Forfattere: Hilde Østby og Ylva Østby

Tittel: Å dykke etter sjøhester.
En bok om hukommelse.

Utgiver: Cappelen Damm

Annonse:

Utgivelsesår: 2016

ISBN: 9788202522568

Pris: kr 379; innbundet, 280 sider (www.cappelendamm.no)

Legg igjen et svar