Skip to main content

Se hvordan tid tilbrakt utendørs påvirker helsa

Tid utendørs lar oss ikke bare høste fordelene av sollys, men også å være ett med naturen. Urbanisert livsstil kan gå på helsa løs.

«Naturunderskuddsforstyrrelse» refererer til et fenomen som oppstår på grunn av den urbaniserte livsstilen som er vanlig i dag: begrenset tilgang til natur, for mye skjermtid og akademisk press.

Hvis man er psykologisk knyttet til natur, gir det bedre mental helse og lavere risiko for å bruke medikamenter mot depresjon. Sørg for å få minst en time med fornuftig soleksponering, ideelt sett nær middagstid, da det øker fordelene vi kan få ved å tilbringe tid utendørs. Dette er tema for en artikkel av den amerikanske osteopaten Joseph Mercola 6. juni.

Hvis man er psykologisk knyttet til natur, gir det bedre mental helse og lavere risiko for å bruke medikamenter mot depresjon

Vår kommentar:

Mennesket har gjennom evolusjonshistorien oppholdt seg utendørs. Det er derfor ikke så merkelig at vi på mange måter er tilpasset og avhengige av å oppholde oss i et miljø som har mange av de samme kvalitetene, for å fungere godt og bevare god helse.

LES OGSÅ  Lakserolje, er det virkelig et universalmiddel?

Når vi oppholder oss for mye/lenge i et miljø uten disse miljøkvalitetene, blir de fleste påvirket negativt. Det er derfor ikke merkelig at stadig flere studier finner at naturkontakt eller opphold i naturnære områder eller byområder som integrerer naturens kvaliteter (som parker), bidrar til god funksjon og bedre helse enn om man nesten bare lever innendørs. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

”Grønne lunger” mot voldskriminalitet?
Noen timer i naturen hver uke bedrer psyken
Naturinntrykk demper stress
Få naturen inn i huset!
Oppmerksomhet om cøliaki

Cøliaki kan gi et spekter av symptomer både i og utenfor tarmene, men noen har ingen symptomer selv om de er intolerante

En artikkel i The Epoch Times 2. juni presenterer symptomer, årsaker, medisinsk behandling og naturlige tilnærminger til cøliaki.

Siden mange i moderne samfunn ikke tåler gluten uten å vite om det, er det viktig å informere folk om cøliaki.

Tilstanden forblir ofte udiagnostisert og kan forekomme i alle aldre. Denne autoimmune tilstanden preges av intoleranse for gluten. Sykdommen kan gi et bredt spekter av symptomer både i og utenfor tarmene, men noen har ingen symptomer selv om de er intolerante.

Dette fører ofte til forsinket gjenkjennelse og diagnose, og enkelte venter så lenge som 12 år før de får en korrekt diagnose.

Vår kommentar:

Siden mange i moderne samfunn ikke tåler gluten uten å vite om det, er det viktig å informere folk om cøliaki.

Udiagnostisert cøliaki med inntak av gluten er en kombinasjon som på en rekke måter kan bidra til dårlig helse og sykdom. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Udiagnostisert cøliaki – en oversett årsak til ufrivillig barnløshet
Matvareallergi, glutenintoleranse og cøliaki

LES OGSÅ  Lakserolje, er det virkelig et universalmiddel?

Støtt det frie ord!

Du som støtter Helsemagasinet, støtter det frie ord. VI håper på din hjelp for å kunne sikre videre drift. Alle summer mottas med stor takk!  Her ser du vår Spleis.

Orangutang behandler sår selv med medisinplante / 2024 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner