Skip to main content

Koblingen mellom ernæring og immunitet

Tradisjonelle folkegrupper ble smittet av nye sykdommer etter kontakt med europeiske kolonister, men ikke fordi de manglet immunitet mot sykdommene.

Dårligere ernæring og miljøforstyrrelser førte til økt mottakelighet for sykdom i slike folkegrupper. Sykdommer som kopper og meslinger ble utbredt først etter at tradisjonelt kosthold og livsstil ble erstattet av nye matvarer.

Tidlige europeiske oppdagelsesreisende rapporterte ikke om sykdommer blant amerikanske indianere før på midten av 1700-tallet, etter at innføring av sukker, hvitt mel, kaffe, te og alkohol hadde svekket deres helse.


Dette er hovedargumentet i en artikkel av Sally Fallon Morelli Weston A. Price-stiftelsen på Mercola.com 13. juni.

Sykdommer som kopper og meslinger ble utbredt først etter at tradisjonelt kosthold og livsstil ble erstattet av nye matvarer.

Vår kommentar:

Dette er nye og interessante perspektiver på hva som skjedde i Nord- og Sør-Amerika da europeerne ankom. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Møkkete unger, sunn jord og en banebrytende oppdagelseMøt influensaen med styrket immunforsvar
Møt influensaen med styrket immunforsvar
Kolloidalt sølv mot infeksjoner
”Dårlig” LDL-kolesterol motvirker infeksjoner



Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner