Skip to main content

Uvaksinert og oppsagt, beskjeden fra NAV lyder: Du kunne ha vaksinert deg!

Ukeslutt 1. juli 2022. Marian Jenssen (bildet over) ble oppsagt på dagen fordi hun ikke var vaksinert og av medisinske grunner ikke brukte munnbind. Hun fikk avslag på dagpenger fra NAV fordi «hun kunne ha vaksinert seg». Flere lesetips denne uka:

Tekst Julia Schreiner Benito

julia benito
Julia Schreiner Benito er journalist i Helsemagasinet
  • Facebookgruppen Erfaringer etter covid-19 vaksinering har nå 27 500 medlemmer.
  • Avslørende i BMJ om tette bånd mellom legemiddelindustri og regulatoriske myndigheter. – Vi er lurt, sier kardiolog.
  • – Makten har alltid fryktet den frie presse
  • Regnefeil i norske sykehus truer pasientsikkerheten
  • Etiske dilemmaer for sykehjemsleger under pandemien
  • Et forsvar til klinisk skjønn i pandemiens tid
  • Foredrag fra seminaret hos Norske leger og helsearbeideres fellesforbund
  • Immunolog dr. Charlotte Haug: – Huska at mRNA-vaksinene kun er godkjent for markedsføring
  • – mRNA-vaksinene er genterapi, sier professor
  • Fagfolk om lege Kaveh Rashidis beskrivelse av immunforsvaret: – Helt feil!

Oppsagt og uten dagpenger

I en artikkel 24. juni belyser Foreningen Lov og Helse en rekke interessante problemstillinger. Et av dem er i hvilken grad covid-vaksineringen reelt sett er frivillig. Samfunnets fortelling er at vaksinering er frivillig, men er den virkelig det? Sakens kjerne er at Marian Jenssen (bildet over) fikk utsatt dagpenger fra NAV (såkalt forlenget ventetid) med argument at hun “kunne ha vaksinert seg”.  

LES OGSÅ  Hvorfor neseblod etter Astra Zeneca-vaksinen?

Facebook-gruppen om erfaringer etter covid-19 vaksiner med 27 500 medlemmer

Gruppen er ment for å dele både gode og dårlige erfaringer med covid-vaksinene. Bivirkninger eller ei. Den har nå fått over 27 000 medlemmer, og tallet vokser. En nyttig gruppe for deg som er interessert i erfaringer etter mRNA-vaksinering.

Verdensledende kardiolog: Sjokkerende om legemiddelindustriens finansiering

Britiske Aseem Malhotra er en av verdens mest anerkjente kardiologer. Etter en artikkel i British Medical Journal (BMJ) 29. juni om legemiddelindustriens tette bånd til regulatoriske myndigheter, sier han det tydelig i et intervju med GB news 30.juni: – Vi er lurt av legemiddelindustrien! Vi har massive bevis for legemiddelindustriens juks. Den virkelige skandalen er at leger og medisinske tidsskrift går sammen med industrien for økonomisk vinning, og regulatoriske myndigheter hindrer det ikke.

– Makten har alltid fryktet den frie presse

Mises Institute har 29. juni en artikkel med kritiske blikk på manglende pressefrihet. Regjeringer, bedrifter og eliter har alltid fryktet den frie presse fordi den kan avsløre deres løgner, ødelegge deres omdømme og undergrave deres autoritet, kan du lese i den engelske artikkelen.

Regnefeil i norske sykehus truer pasientsikkerheten

Iblant regner leger og sykepleiere feil når pasienten skal ha medisiner. Teknologien som skal støtte dem, er ikke god nok ennå, kan du lese på Titan 24. juni. Titan formidler forskningsnyheter fra UiO, Universitetet i Oslo.

Etiske dilemmaer for sykehjemsleger under covid-19-pandemien

Å bestemme behandlingsnivå, samt å gi adekvat lindring ved livets sluttfase var krevende, kan vi lese på Tidsskriftet den norske legeforeningen 27. juni. Håndhevelse av besøksrestriksjoner førte til etiske dilemmaer, spesielt knyttet til omsorg for døende og kreft- og slagpasienter. Bruk av tvang ved testing og isolasjon for å stoppe smittespredning måtte veies mot hensynet til beboernes autonomi.

LES OGSÅ  Kreft i bukspyttkjertelen: symptomer, årsaker, behandlinger

Et forsvar til klinisk skjønn i pandemiens tid

Har New Public Management, med digitaliseringens hjelp, utartet til et byråkratisk tyranni der regelverket trumfer klinisk skjønn? Slik lyder kritiske spørsmål i en artikkel på Norske leger og helsearbeideres fellesforbund fra mars. I artikkelen spør allmennlegen videre:
Er dette i så tilfelle en form for medikalisering der politikere får overta medisinsk definisjonsmakt til politiske styringsformål, uten at fagmedisinere tar opp kampen om faget?

Fagseminar hos Norske leger og helsearbeideres fellesforbund, foredrag

Refleksjoner rundt en pandemi, lød seminaret 4. juni i regi av NLHF. Det ga en fyldig presentasjon fra ledende foredragsholdere innen immunologi/vaksine teknologi, epidemiologi, tiltak og aktivisme rundt «SARS-CoV-2».
Her kan du se alle foredragene i opptak.

Immunolog: – Huska at mRNA-vaksinene kun er godkjent for markedsføring

Dr. immunolog Charlotte Haug til Hemali 27. juni: Mange ubesvarte spørsmål
– Dessverre er det sånn at på den måten kliniske studier gjøres på, så er det ikke voldsomt mye bevis for effekt i den ene eller andre retning før ting blir godkjent. Husk at når nye legemidler blir godkjent, så blir de godkjent for markedsføring. Det er noe annet å bestemme seg for massevaksinering, for eksempel. Godkjenningen begrenser seg til «er det bra nok til å markedsføre dette?» Her kan du se Hemalis videointervju med immunologen.

– mRNA-vaksinene er genterapi, sier professor Eivind Hovig

Hovig leder ved Senter for bioinformatikk ved Universitetet i Oslo. Om mRNA-vaksinene sier han til Hemali 22. juni:
– Et storstilt forsøk med mangelfull forskning og informasjon. Professoren forklarer hvorfor han definerer mRNA-vaksiner som genterapi. Dessuten påpeker han det kritiske ved slik terapi, og han etterlyser den grundige forskningen som burde fulgt eksperimentell behandling. Særlig i lys av at genterapibehandlingen er blitt gitt til millioner.

LES OGSÅ  Kan meditasjon hjelpe mot Alzheimers sykdom?

Fagfolk om lege Kaveh Rashidis beskrivelse av immunforsvaret: – Helt feil

Lege Kaveh Rashidi hevder at vårt immunforsvar ikke er skapt for å gi oss 80 leveår. Derfor trenger vi vaksiner, skriver han. Helt feil, sier fagfolk til Hemali i denne artikkelen 17. juni. Blant dem som gir Rashidi kritiske svar er Helsemagasinets fagredaktør Iver Mysterud. Den profilerte legen Rashidi mottok nylig prisen for Årets allmennlege.

God lesning, god helg, gode sommerdager!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner