Skip to main content

Valnøtter bedrer tarmfloraen

Valnøtter er rike på omega-3-fettsyrer og forskjellige plantekjemikaler, inkludert antioksidanter. Flere undersøkelser tyder på at valnøtter i kostholdet kan bidra til redusert risiko for hjernesykdom og kreft. En ubalansert tarmflora ser ut til å være et fellestrekk med en rekke kroniske sykdommer.

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.


Forskere fra USA ønsket på den bakgrunn å undersøke om valnøtter kan tenkes å styrke helsa ved å påvirke tarmfloraen positivt. For å få en pekepinn om dette fôret de forsøksmus i ti uker med mye valnøtter eller et erstatningskosthold som liknet på valnøtter når det gjaldt innholdet av fett, fiber og protein. I musegruppa som hadde spist valnøtter, var det større mangfold i tarmfloraen og økt forekomst av bakterier som forbindes med probiotika (”snille” tarmbakterier).

Selv om slike dyreforsøk ikke kan si noe definitivt om mennesker, antyder forsøket at valnøtter også har tilsvarende helseeffekter på mennesker. IM


Kilde:
Byerley LO, Samuelson D, Blanchard E mfl. Changes in the gut microbial communities following addition of walnuts to the diet. The Journal of Nutritional Biochemistry 2017; 48: 94–102. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0955286317301110Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner