
Vårins sjokolademousse
Bli abonnent av Helsemagasinet og få Hormonskolen som PDF i velkomstgave!
Som abonnent får du:
Rabatterte priser på utvalgte produkter i Helsemagasinets nettbutikk
Tilgang til over 3000 artikler om helse
Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
Prøv Helsemagasinet for så lite som 10 kroner i 10 dager!
Denne oppskriften på sjokolademousse har vi fått tilsendt av Vårin Høve, som jobber som kostveileder i Harstad. Moussen kan kanskje passe som dessert?
Tekst og foto Anne Lene Johnsen
Du trenger:
- 2 modne avokadoer
- Saft av ¼ sitron
- 1–2 plater sjokolade søtet med stevia
- Ca. 5 ss kokoskrem fra boks (bruk den tjukkeste øverst)
- ¼ ts himalayasalt
- Eventuelt litt stevia eller agavesirup for en søtere variant.
- Steviadråper med sjokoladesmak passer bra.
Slik gjør du:
Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl den noe. Mos avokadoene med stavmikser og tilsett den smeltede sjokoladen. Rør inn resten av ingrediensene. Fyll i porsjonsglass og sett kjølig. Server gjerne desserten med ristede nøtter eller friske bær.
Tips: Denne desserten kan du variere med diverse smaker fra for eksempel appelsin, ingefær eller annet ”julekrydder” for en julevariant. Prøv også å tilsette litt myk geitost.