Skip to main content

Vårins sjokolademousse

Denne oppskriften på sjokolademousse har vi fått tilsendt av Vårin Høve, som jobber som kostveileder i Harstad. Moussen kan kanskje passe som dessert?

Tekst og foto Anne Lene Johnsen 

Du trenger:

  • 2 modne avokadoer
  • Saft av ¼ sitron
  • 1–2 plater sjokolade søtet med stevia
  • Ca. 5 ss kokoskrem fra boks (bruk den tjukkeste øverst)
  • ¼  ts himalayasalt
  • Eventuelt litt stevia eller agavesirup for en søtere variant.
  • Steviadråper med sjokoladesmak passer bra.

Slik gjør du:

Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl den noe. Mos avokadoene med stavmikser og tilsett den smeltede sjokoladen. Rør inn resten av ingrediensene. Fyll i porsjonsglass og sett kjølig. Server gjerne desserten med ristede nøtter eller friske bær.

Tips: Denne desserten kan du variere med diverse smaker fra for eksempel appelsin, ingefær eller annet ”julekrydder” for en julevariant. Prøv også å tilsette litt myk geitost.


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner
LES OGSÅ  Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 3 2016