Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2016 > Vask opp for hånd og bli mer rolig og inspirert

Vask opp for hånd og bli mer rolig og inspirert

En enkel metode for å få mer tilstedeværelse og ro i hverdagen kan være å gi oppvaskmaskinen en liten ferie og være ekstra oppmerksom på hvordan du vasker opp for hånd. I et eksperiment gjengitt i tidsskriftet Mindfulness i 2015 fikk 51 deltakere vaske opp i seks minutter. Forskerne bak studien var interessert i å finne ut hvordan dagligdagse aktiviteter kan brukes i stressmestring og velbefinnende.

Deltakerne ble delt i to grupper på 25 og 26 deltakere, hvorav kontrollgruppa på 26 vasket i vei mens de for øvrig ikke hadde fokus på hva de drev med. Forsøksgruppa på 25 deltakere  ble instruert i å fokusere på de sansemessige opplevelsene av oppvasken, som å kjenne såpeduften, være oppmerksom på formene og følelsen til objektene de vasket, og liknende. Forsøksgruppa rapporterte om 27 prosents reduksjon i uro og nervøsitet, og de fikk også en 25 prosents økning i ”mental inspirasjon”. Med andre ord: å vaske opp med full oppmerksomhet kan bidra til å redusere stress og å roe sinnet. ALJ

Kilde:

Hanley AW, Warner AR, Dehili VM mfl. Washing dishes to wash the dishes: Brief instruction in an informal mindfulness practice. Mindfulness 2015: 6; 1095–1103. http://link.springer.com/article/10.1007/s12671-014-0360-9

You may also like
5G: Er Ericssons redning folkehelsas dødsstøt?
Trekk skogens luft med deg inn!
Grønn te motvirker skade av mobilstråling
Vitamin C mot kikhoste – del I

Legg igjen et svar