Skip to main content

Vektnedgang

Tekst Anne Karin Gjørtz Foto Shutterstock

Kvinnen hadde hatt et vektproblem omtrent hele livet, men klarte ikke å gjøre noe med det selv om hun mente at hun levde sunt. Vekta var nok 30–40 kg for høy, og dette var tungt å dra på.

Vi gikk igjennom kostholdet hennes, og det var slett ikke verst, men hun fortalte at det alltid dukket opp cola, sjokolade og ande søtsaker i handleposen når hun kom hjem uten at hun bevisst hadde kjøpt slike varer. Når søtsakene først var kommet i hus, greide hun imidlertid ikke å la være å spise dem.

Kvinnen fikk råd om å innta et homøopatisk middel og følge en diett som skulle hjelpe henne til å gå ned i vekt i løpet av 4–7 uker. Dietten besto i et lavenergi-/lavkarbokosthold uten fett. Fett ble i stedet hentet fra kroppens fettlagre. Dermed gikk hun raskt ned i vekt. Kvinnen fikk beskjed at dersom hun ikke fulgte nøyaktig det jeg ga henne av menyer og oppskrifter, ville ikke medisinen snakke med stoffskiftet hennes og derved ikke fungere.


Hun startet programmet og ble overrasket over hvor enkelt det var, veide seg hver dag og ble forbløffet over framgangen. Til stor inspirasjon ble vekta omgående lavere.

LES OGSÅ  Fortsatt høyt blodsukker på lavkarbo


Formen var strålende under hele perioden, og hun fulgte oppskriftene og menyene hun hadde fått av meg uten ubehag. Det beste var at sukkersuget ble borte etter kort tid, og dermed ble hun roligere og i enda bedre humør. Hun mistet ganske mange kilo i løpet av disse ukene og framstod definitivt mye friskere enn hun var før hun startet.

Her er hennes egen tilbakemelding:


– I mange år var jeg overvektig og misfornøyd med det. Jeg hadde et stort forbruk/misbruk av sukker, det vil si cola, sjokolade og smågodt hver bidige dag og tenkte hele tiden på når og hvor jeg skulle kjøpe den neste sjokoladen, brusen eller potetgullposen. Paradoksalt nok var jeg samtidig opptatt av å spise sunn mat, så det gjorde jeg også! Vel, jeg kom i kontakt med Anne Karin og startet på diett 13. april 2018, og i dag, den 14. juli, er jeg 20,4 kg lettere. Jeg gikk ned vel 15 kg i løpet av de 7 ukene dietten varte mens jeg var til oppfølging hos Anne Karin. Siden har jeg fortsatt på egenhånd og går stadig ned i vekt. Jeg er så fornøyd med å føle meg både friskere og sunnere og å vite at kroppen min ikke er ”full av sukker”. Det merkes! Jeg føler at jeg har god kontroll over tankene mine og ser ikke en gang i retning av brusskapet eller godtehylla når jeg er i butikken. Dietten har vært enkel å følge, og jeg har ikke følt meg sulten fordi det har vært nok mat på menyen. Derfor har jeg heller ikke følt at jeg har måttet forsake noe. Kort fortalt er jeg superfornøyd med min nye og lettere tilværelse! Takk til Anne Karin!

LES OGSÅ  Legen ba Hans om å slutte med lavkarbo

Det er veldig inspirerende å få tillit av en som ønsker å endre kostholdet og levesettet, og jeg vet at vedkommende selv og samfunnet blir spart for utgifter til unødvendige helseproblemer. Nesten alle kan endre sin livsstil hvis de bare den rette kunnskapen og dytten til å gjøre det riktige.


Maten jeg anbefaler, er god og variert på alle måter, og det er selvfølgelig noen matvarer en ikke bør utsette seg for. Som jeg sier til de fleste: ”Ikke glem at det er flere dager mellom Nyttår og jul enn der er mellom jul og Nyttår.” Med det mener jeg at alle kan tillate seg noen utskeielser, men at hverdagen er viktigst og at en må komme tilbake på rett spor igjen raskt etter en utskeielse.

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Om forfatteren»]Anne Karin Gjørtz (f. 1955) er utdannet sykepleier fra Nasjonalforeningen i Ålesund 1980, soneterapeut og akupunktør og startet klinikken Alternativ Medisin Røa i Oslo for vel 27 år siden (www. amedisin.no). Åtte terapeuter er tilknyttet klinikken, hvor et viktig fokus er kosthold og ernæring. Gjørtz deltar i Kostreform for bedre helse (kostreform.no) for å være med og spre budskapet om at den enkelte kan hjelpe seg selv til en bedre hverdag ved å endre kostholdet. Kontakt: telefon 22 73 27 70.
E-post: anne.karin@amedisin.no.[/gdlr_box_icon]


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner