Skip to main content

X3 Elite tar vekttrening til et nytt nivå!

X3 Elite bygger muskler fortere og på mindre tid enn ved noen annen treningsform.

Vil du:

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

  • ta vekttreningen din til et nitt nivå?
  • øke din styrke og bygge muskler?
  • komme i form fort?
  • ha en trening som skåner ledd med liten risiko for skade?

Da er X3 Elite treningsutstyret for deg!

Forhåndsbestill før 10. mai og få kr. 400 i rabatt!
Rabatten blir trukket fra når vi sender ut varen. 

OBS: Dette er en forhåndsbestilling og du betaler et depositumsbeløp nå, og resten når vi er klare til å sende ut varen. X3 Elite– din nye treningspartner – blir sendt senest i løpet av juni.


X3 Elite er et 100% mobilt treningsutstyr du kan bruke hjemme og ta med på reiser i en praktisk treningsbag. X3 Elite består av en stabil gulvplate, en stålstang i optimalt tilpasset bredde for best muskelvekst og fire elastiske bånd av høy kvalitet, det følger også med en praktisk bæreveske.

Den solide gulvplaten beskytter anklene mot presset som oppstår når du trener med X3 Elite og som gjør trening alene tyngre enn man normalt kan gjøre med frie vekter, som gjerne krever en oppasser. Platen har et spor under der strikken glir, slik at belastningen blir jevnest mulig. Ved å ta knebøy med det svarte båndet, må man løfte tilsvarende 120 kg på en vektstang, men uten at det gir skadelige belastninger på hofter og knær.

Du får med fire elastiske bånd med forskjellig motstand: Lett (hvit), middels (lys grå), tung (mørk grå) og ekstra tung (svart). Båndene er lagd av lateks i en rekke lag og blir ikke slakke, slik vanlige strikker blir. De har derfor lang holdbarhet.

LES OGSÅ  Finnes en effektiv metode mot beinskjørhet?
X3 i forhold til andre treningsformer. X3 er overlegen!
X3 er overlegen i forhold til annet treningsutstyr.

Treningsprogram

Ved kjøp av X3 Elite får du med et 12 ukers treningsprogram som sikrer effektive, synlige resultater når øvelsene utføres korrekt.

Vekttrening med X3 Elite – du er syv ganger sterkere enn du tror!


Utdrag fra artikkelen om X3 Elite som kommer i Helsemagasinet nr. 3:

Vekttrening og utholdenhetsøvelser er bortkastet tid – hvis målet er best mulig ytelse

Etter omkring 64 års deltakelse i ulike idretter og vekttrening i over 60 år, har jeg endelig forstått at jeg har gjort mange feil med vekttrening: Treningsøktene har vært for lange, jeg har vært for opptatt av hvor mange kilo jeg har kunnet løfte, hvor mange armbøyninger/-hevninger jeg har klart, tatt for mange øvelser og så mange repetisjoner at jeg ble støl i flere dager etter en økt. De siste årene har jeg forstått hva som skal til for best mulig resultat: korte, intensive økter med et fåtall øvelser med variabel belastning. Ti minutter per dag er nok!

Tekst Dag Viljen Poleszynski


Kort fortalt
Mange som trener med vekter, får dårlige resultater fordi de belaster musklene mest der vi er svakest. Forskeren og ingeniøren John Jaquish utviklet en metode mot beinskjørhet som han ved hjelp av en ung ingeniørstudent videreutviklet til en treningsmetode med strikk, der belastningen øker proporsjonalt med muskelstyrken. Etter mange års utviklingsarbeid tilbyr Jaquish et komplett utstyr kalt X3 Elite med meget høy kvalitet.

Undertegnede vil gå over til trening med X3 Elite og planlegger å skrive en rapport om resultatene i Helsemagasinet.

En komplett forståelse av optimale treningsprinsipper kom først da jeg leste Weight lifting is a waste of time av ingeniøren John Jaquish (med en PhD i biomekanikk) og Henry Alkire, en ung ingeniør i luftfartsteknologi. Boka handler om et treningssystem med strikker kalt X3 Elite, som ble utviklet gjennom en periode på mange år. Bakgrunnen var som følger:

En metode mot beinskjørhet

Jaquish hadde lang treningserfaring, og da hans 55 år gamle mor (f. 1949) utviklet alvorlig beinskjørhet, søkte han i litteraturen for å finne svar på hvordan han kunne hjelpe henne. Beinskjørheten innebar en dødsrisiko på 2,8 prosent forbundet med brudd i hoftene, tilsvarende risikoen for å utvikle brystkreft. Jaquish fant ut at medikamenter mot osteoporose hadde alvorlige bivirkninger og undersøkte derfor hvilke faktorer som øker beintettheten. Han fant ut at turnere hadde særlig høy beintetthet, selv etter at de hadde sluttet som aktive. Turnøvelser kan gi særlig stor belastning på beina, mer enn 10 ganger kroppsvekten etter avslutning av øvelser som svingstang, ringer og saltoer. Skjelettet tilpasser seg når det utsettes for belastninger, noe som ble beskrevet allerede i 1893.

LES OGSÅ  X3: Vekttrening og utholdenhetsøvelser er bortkastet tid – hvis målet er best mulig ytelse

Jaquish innså at moren ikke kunne starte trening som turner i en alder av 70 år, ei heller å hoppe fra store høyder. Derfor tenkte han på hvordan han kunne konstruere et apparat som gjorde det mulig å øke belastningen av beinvev på en skånsom måte og bygge et sterkere skjelett. Han forestilte seg et treningsapparat som kunne måle belastningen og beintettheten mens det ga nok motstand til å stimulere ny vekst av beinvev. Jaquish arbeidet med en PhD og fikk hjelp av sin far, som var ingeniør i elektrofag og en produsent av instrumenter og testutstyr. Etter noen år hadde de utviklet et treningsapparat som stimulerte nydanning av beinvev. 

Flere år senere kjøpte et sykehus i London et av apparatene og utførte en kontrollert undersøkelse med kvinner som etter overgangsalderen hadde diagnosen beinskjørhet. Resultatene var oppløftende: utrente kvinner i femti- og sekstiårsalderen klarte å utføre øvelsene med en kraft på inntil ni ganger egen kroppsvekt med apparatet – langt mer enn det en profesjonell vektløfter klarer med tradisjonelle vekter.

Spesialutviklet treningsapparat

På denne tiden ble den 18 år gamle studenten Henry Alkire lærling hos Jaquish, og etter hvert kom de fram til et apparat som i 2012 ble patentert som OsteoStrong Spectrum System. Dette gjorde det mulig å innta presise stillinger der høyere belastning naturlig absorberes i fire områder av kroppen: overkroppen, underkroppen, kjernen og stående. Øvelsene tar bare 10 minutter og består av fire korte press- og løfteøvelser med maksimal kraft og tilsvarer markløft, situps (magesammentrekninger), bryst- og leggpress. Forskning publisert i 2012 anslo at belastningen må være minst 4,2 ganger kroppsvekten for å øke beintettheten i hoftene, mens konvensjonell vekttrening bare generer en kraft på 1,5 ganger.

LES OGSÅ  Beklager, men trolig trener du feil!

Alkire endret hovedfaget til biomedisinsk ingeniørfag og fortsatte samarbeidet med Jaquish ut studietiden. Mor til Jaquish er nå over 80 år gammel og har samme beintetthet som kvinner i trettiårene.3

Hvordan oppnå maksimal muskelvekst?

Etter å ha utviklet apparatet for å styrke skjelettet, ble Jaquish den første forskeren som kvantifiserte maksimal muskelstyrke. Han viste at man kan belaste musklene sju ganger mer enn med vanlige treningsapparater og vektløftning ved å øke belastningen gradvis mens man presser fra svakeste til sterkeste punkt. Et illustrerende eksempel er benkpress, der man senker stanga mot brystet og skyver den opp igjen. Hvilende på brystet er stanga tyngst, og tyngden avtar gradvis mens man skyver den oppover. Midtveis er man dobbelt så sterk, og rett før armene låses, klarer man sju ganger mer. Det betyr at musklene bare belastes maksimalt når vekta er helt nede og at belastningen avtar gradvis mot null.

Det betyr at vanlig vekttrening gjør at man har et stort, ubrukt potensial for stimulering av musklene. Hvis man kan belaste musklene proporsjonalt gradvis mer inntil stanga er helt oppe, får de like stor belastning gjennom hele løftet. Målinger viser at det gir tredobbel treningsimpuls. Dette er begrunnelsen for at forfatterne hevder at vektløfting er bortkastet tid. 

Erfaringene med OsteoStrong førte til utviklingen av et treningssett med strikker kalt X3 Elite, basert på variabel belastning i hele området til musklene. Dette gir langt større muskelvekst, fører til mindre skader enn om man trener med vekter og tar langt kortere tid.


Les resten av artikkelen i nr. 3!

Nr. 3 blir sendt til abonnenter og blir tilgjengelig på nett fra neste uke.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner