Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Viktig bakterieflora i kvinners bryster

Viktig bakterieflora i kvinners bryster

Bakteriefloraen i tarmen har fått mye oppmerksomhet de siste åra, men nå viser det seg at også kvinners bryster inneholder bakterier som kan være viktige for helsa. En ny studie indikerer at bakterier i brystene kan ha noe å si for utviklingen av brystkreft. Bakteriefloraen kan øke risikoen i noen tilfeller og redusere risikoen i andre. Forskerne har analysert arvestoff fra bakterier i brystvev fra kvinner med enten god- eller ondartede svulster og som har fjernet hele eller deler av brystet. De fant at kvinner med brystkreft hadde høyere nivåer av visse typer bakterier, inkludert Enterobacteriaceae, Staphylococcus og Bacillus. Kvinner uten kreft hadde høyere nivåer av andre typer, som Lactococcus og Streptococcus.

Alt i alt viser studien at bakterieprofilen i brystvev fra friske kvinner og de som har brystkreft, er ulik. Bakteriene fra brystkreftvev har evnen til å skade DNA og å redusere nivået av noen typer melkesyrebakterier som er kjent for sine fordelaktige effekter på helsa. Denne studien kan imidlertid ikke si om visse bakterier finnes i kreftsvulster fordi de forårsaker kreft eller om de bare trives i kreftmiljøet. IM

Kilde:

Urbaniak C, Gloor GB, Brackstone M mfl. The microbiota of breast tissue and its association with tumours. Applied and Environmental Microbiology 2016; 82: 5039–48. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27342554

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Oppdatering om stråling fra andre land

Legg igjen et svar