Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

Print Friendly, PDF & Email
kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2012 > Virus, vaksiner og makt

Virus, vaksiner og makt

Verken den årlige influensaepidemien eller faren for å smittes av virus fra fugl eller svin har vært framme i mediene i det siste. Temaet kommer til å bli diskutert igjen, og derfor tar vi det opp periodisk med ulike innfallsvinkler. Slik forbereder vi oss på hva vi skal gjøre neste gang influensa spres med hosting og nysing.

Tekst Dag Viljen Poleszynski     Foto Shutterstock

Med fare for å bli beskyldt for å lansere konspirasjonsteorier er det neppe helt tilfeldig at ikke alle sider ved virus og vaksiner kommer fram. Det finnes ulike interesser innen helse, og vi kjenner verken alle aktørers intensjoner eller deres skjulte handlinger. Noe er imidlertid kommet fram, og før eller seinere blir sannheten kjent.

Vi har løftet på flikene ved å se hva som skjedde bak kulissene i den rettslige forfølgelsen av britisk lege og forsker Andrew J. Wakefield. Han drøftet muligheten for at MMR-vaksinen kan ha medvirket til utvikling av autisme hos barn og foreslo mer forskning. I stedet mistet han jobben, ble tvunget til å flytte til USA, er dømt av Det medisinske rådet i Storbritannia for å ha opptrådt uærlig og har derfor mistet legelisensen. Wakefield er i full offentlighet også blitt beskyldt for å ha jukset med data.

I saken foreligger økonomiske og faglige bindinger mellom myndighetene i flere land og vaksinetilhengerne, og de som stiller seg skeptiske eller avventende til vaksinering, blir i liten grad hørt eller sett.

Annonse:

Tross dårlige odds er vi optimistiske med hensyn til muligheten for å komme fram til det som er korrekt, både når det gjelder virusinfeksjoner, smitteoverføring fra dyr til menneske og mulige skader forbundet med giftige tilsetningsstoffer i vaksiner.

I bunn og grunn handler det hele om tilliten til den medisinske ekspertisen og myndighetene. Er vaksinering eneste mottiltak for å stanse spredning av farlige virus, eller kan man styrke organismen med et kosthold vi er bedre genetisk tilpasset enn myndighetenes anbefalte, magre kosthold med brød, poteter og fettfritt animalia? Kan vi styrke vårt indre ”terreng” med å velge ren mat, utvalgte kosttilskudd og stresse mindre i hverdagen, samt aksjonere for et renere miljø, slik at vi ikke blir avhengig av vaksiner?

Leserne oppfordres til å studere temaet grundig og selv gjøre seg opp en mening om hvorvidt de bør vaksinere seg selv og/eller sine barn. VOF kan ikke gi medisinske råd, men vi stiller spørsmålstegn ved hvorvidt det er nødvendig eller klokt å vaksinere friske mennesker mot sykdommer som generelt er harmløse, og som til og med kan være til nytte.

Les også:

Virus i oppdrettsnæringa – et redskap til maktkonsentrasjon?

Kan fugleinfluensa smitte mennesker?

Heksejakt på britisk vaksinekritiker

Økonomiske bindinger og skjulte motiver

Kommer vinden til å snu?

Aluminium i vaksiner – er det farlig?

Manipulert studie om autisme og kvikksølv i vaksiner

Print Friendly, PDF & Email
You may also like
Myseprotein
5G: Er Ericssons redning folkehelsas dødsstøt?
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018
Når virkeligheten overgår våre villeste fantasier

Legg igjen et svar