Skip to main content

Vitamin C mot heroinavhengighet

Heroinavhengighet er et alvorlig helse- og sosialt problem. I helsevesenet brukes syntetiske eller halvsyntetiske opioider som metadon med eller uten ledsagende atferdsterapi til hjelp i avrusning, mens store doser vitamin C ikke har vært forsøkt ved heroin-avvenning.

Den amerikanske psykologen Alexander G. Schauss oppsummerte dette glemte temaet i 2012. Allerede på 1960-tallet ble det gjennomført en studie i New York som demonstrerte at inntak av økende doser vitamin C i vann eller juice kunne motvirke heroinavhengighet. Vitamin C blokkerte mottakercellene (reseptorene) for opioider i hjernen og reduserte heroinabstinens. Bruken av vitamin C gjorde det derved lettere å venne seg av med heroin. Med utgangspunkt i disse positive resultatene besøkte offisielle representanter for Nasjonalt institutt for narkotikamisbruk og alkoholisme (NIDAA) ved De nasjonale helseinstituttene (NIH) i USA leger som arbeidet på denne måten og kunne bekrefte at det virket. Like fullt har ikke denne institusjonen til dags dato bevilget finansiell støtte til videre forskning på dette lovende tiltaket. Et par nye studier underbygger også nytten av vitamin C ved heroinavhengighet. Til tross for alvorlige bivirkninger støtter NIDAA bruk av medikamenter ved heroinavvenning, men overser ernæringsbaserte terapier som kan motvirke avhengighet. Schauss oppsummerer i sin artikkel doser og protokoller som er brukt i avvenning av heroin med vitamin C. IM

Kilde:

LES OGSÅ  Er søppelmat avhengighetsskapende?

Schauss AG. Attenuation of heroin withdrawal syndrome by the administration of high-dose vitamin C. Journal of Orthomolecular Medicine 2012; 27: 189-97.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner