Skip to main content

Vitamin C motvirker blodkreft

Ny forskning har påvist at vitamin C er viktig for at stamceller skal kunne motvirke utvikling av leukemi (blodkreft). Dette vitaminet motvirker også at skadde stamceller i beinmargen sprer seg og forårsaker blodkreft. Stamceller trenger store mengder vitamin C for å fungere optimalt, og dette kan forklare at kreftrammede ofte har lite vitamin C i kroppen. Stamceller som omdannes til blodceller i beinmargen, kan bli skadd hvis de ikke har nok tilgang på vitamin C, noe som igjen øker risikoen for leukemi. I studier av stamceller i beinmargen er det påvist at vitamin C har en spesifikk rolle når det gjelder å sikre at skadde celler modner og dør. Uten tilstrekkelig vitamin C vil cellene fortsette å dele seg uhemmet og forårsake blodkreft.
Dette er nok et eksempel på studier fra topptidsskrifter som viser at vitamin C på forskjelligemåter kan motvirke utvikling av kreft. IM
Kilde:
Agathocleous M, Meacham CE, Burgess RJ mfl. Ascorbate regulates haematopoietic stem cell function and leukaemogenesis. Nature 2017; 549: 476–81.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28825709


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner
LES OGSÅ  Intravenøs vitamin C mot kreft