Kategorier
– WHO og telekomindustrien jukser om skader av stråling
Da Einar Flydal jobbet i Telenor, undret han seg over uttalelser om at stråling kunne skade. I 2010 snublet han over en studie om sammenheng mellom mobiltelefoni og hjernekreft.
– Studiens oppsummering sa at det ikke var noen sammenheng mellom mobiltelefoner og hjernekreft. Så ble studiens datagrunnlag publisert, det viste at det faktisk var en slik sammenheng.
– Publiseringen kom fra WHO, at de skulle føre en bak lyset og lage en tendensiøs pressemelding, det var en dristig påstand. Men jeg forstod at det var flere syn på saken, og jeg begynte å grave. Året etter gikk jeg av med pensjon og sluttet i Telenor, jeg fortsatte å grave og har gjort det siden.
– Det var en gang da WHO var tryggheten selv. Upartisk, kun finansiert av medlemslandene.
Det var en gang da WHO var tryggheten selv. Upartisk, kun finansiert av medlemslandene.
Klikk her for å lese mer
Einar Flydal (f. 1949) har bakgrunn som blant annet forsker, redaktør, oversetter strategirådgiver og utvikler. Han har mer enn 30 års erfaring fra telekommunikasjons- og IT-bransjen. I 2024 kom Einars norske oversettelse av Devra Davis bok fra 2010. Den har betydelige oppdateringer og utvidelser. Både Trådløse skjermer – skadevirkningene og tilsløringene av dem. og boken 5G og vår trådløse virkelighet fra 2019 dokumenterer hvordan skader ikke bare er blitt oversett og tildekket. De avdekker også krigføringen mot forskere som dokumenterer skadene. Den usynlige regnbuen fra 2018 dokumenterer hvordan elektrifisering ødelegger naturen.
Skjermbrukutvalget nevner ikke biologiske skader
Skjermbrukutvalget avla sin rapport 11.11. 2024.
– Mandatet deres var også ta for seg helsemessige sider, ikke bare sosiale og pedagogiske. Likevel finner jeg ingen spor i rapporten som tyder på at utvalget tok for seg objektive, konstaterte fysiske biologiske virkninger av stråling.
– Det finnes nå mye solid forskning som viser at elektromagnetiske felt, også i den form som trådløse skjermer gir, har biologiske virkninger.
– Det er publisert 35 000 forskningsartikler om temaet. Professor emeritus Henry Lai studerte de fra 1990 til 2022 og fant at 73 prosent av dem hadde funnet helsemessige, biologiske virkninger.
Ytterligere en studie viser risiko for hjernesvulst
En ny studie fra Korea har funnet ytterligere grunnlag i forskningen for at strålingen fra mobiltelefoner øker risikoen for hjernesvulst, sier Einar.
Forskerne analyserte data fra 24 tidligere studier og avdekket om hjernesvulst, blant annet:
- Personer som hadde brukt mobiltelefonen på samme side av hodet som svulsten kom, hadde 40 prosent høyere risiko for hjernesvulst enn de som ikke hadde vært jevnlig bruker av mobiltelefon.
- Personer som brukte mobiltelefon på samme side som svulsten, hadde økt risiko for svulsttypene meningeom, gliom og andre ondartede hjernesvulster.
- De som hadde brukt mobiltelefon i mer enn ti år, hadde 27 prosent høyere risiko for hjernesvulster.
Hør Einar om:
- Den fysiske forklaringen på hvorfor stråling kan skade: lave frekvenser.
- Hvordan stråling som er svakere enn dagslys, likevel kan gi biologiske skader.
- Internasjonale retningslinjer forvaltes av stiftelsen ICNIRP, som beviselig er inhabil.
- Å skifte syn.
- Dårlig spermiekvalitet og stråling.
- «Skitten strøm».
- Stråling som årsak til artsreduksjon.
- Statens strålevern gjør ikke jobben.
- Hjerne- og tarmkreft.
- Forskningsjuks.
- Praktiske råd for en tryggere hverdag.