Skip to main content

Gurkemeie: bedre effekt av tilskudd enn rå

Curcumin er avledet av gurkemeie og har god effekt på helsa. Imidlertid opptar kroppen stoffet bedre fra tilskudd fra rå form.

Gurkemeie er avledet fra rhizomet til en plante i ingefærfamilien som hører hjemme i Sørøst-Asia. Den har vært kjent for sine helbredende egenskaper i 4000 år.

Curcumin er den viktigste aktive forbindelsen i gurkemeie, som også inneholder antioksidanter, polyfenoler og vitamin C. Curcumin er den mest studerte forbindelsen, som er trygg og ikke-giftig, selv ved høye doser.

Krydderurter og andre planter inneholder en rekke helsefremmende kjemiske stoffer.

Dårlig opptak i rå form

Stoffet har lav biotilgjengelighet i rå form, noe som betyr at kroppen ikke absorberer det effektivt. Bedre sammensatte tilskudd har vist seg å forbedre absorpsjonen av curcumin. Dette kan ha en direkte innvirkning på helsen, da det er nesten umulig å øke serumkonsentrasjonen med kosttilskudd alene. Inntak av curcumin i tilskudd som gir høyt opptak, har vist stort potensial fordi curcumin har unike helsefremmende egenskaper.


Dette er hovedinnholdet i en artikkel av den amerikanske osteopaten Joseph Mercola 13. juni.

Curcumin har lav biotilgjengelighet i rå form, det betyr at kroppen ikke absorberer det effektivt.

Vår kommentar:

Krydderurter og andre planter inneholder en rekke helsefremmende kjemiske stoffer. I en tid der informasjon om medikamenter dominerer i de fleste medier, er det viktig å få fram en motvekt om alt det nyttige naturens apotek kan by på – som oftest bivirkningsfritt.


Vi minner om at reseptbelagte medikamenter brukt ”riktig” er viktigste dødsårsak, foran både hjerte- og karsykdom og kreft. Dette er basert på beregninger av medisinprofessor Peter C. Gøtzsche i en artikkel i Helsemagasinet nr. 4/2024. IM

YourZooki liposomal gurkemeie - i mat

Liposomal gurkemeie

Kr. 320. Kjøp 3 – spar 10%

Aktuelt fra Helsemagasinet


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner