Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2016 > Hokuspokus med tre kortbunker

Hokuspokus med tre kortbunker

Har du lyst til å lære noen enkle kortkunster som du kan bruke for å underholde deg selv og dine venner? På denne siden finner du forklaringen til en kortkunst du kan prøve deg på. Lykke til!

Tekst Kurt Bai

Her er en kortkunst som vil forbløffe selv profesjonelle tryllekunstnere:

La din venn blande kortene. Ta kortstokken og tell etter om det er 52 kort. Mens du gjør dette, merker du deg i hemmelighet det 26. kortet (som blir ditt hemmelige nøkkelkort).

Legg kortstokken på bordet med baksidene opp. Be din venn om å ta av omtrent en tredel av kortene og legge dem til høyre for originalbunken. Du deler resten av midtre kortbunke omtrent på midten og plasserer den øvre bunken til venstre. Hele delingen foregår på slump. Din venn kan stokke begge disse bunkene for å utelukke muligheten for at du skulle kjenne topp- eller bunnkortet på den midterste bunken eller den lengst til høyre.

Annonse:

Nå kan din venn velge hvilket kort han vil fra den høyre bunken, se på det, huske det og legge det tilbake på toppen av samme bunke.

Du tar nå den venstre bunken og legger den oppå den midterste bunken, og disse to oppå den høyre bunken. Din venn kan nå kupere (ta av) kortstokken så mange ganger han vil.

Du ser gjennom kortstokken og finner fort fram til det valgte kortet.

Alt du behøver å gjøre, er å finne nøkkelkortet (det 26. kortet du husket på). Kuper kortene slik at ditt nøkkelkort ligger blant de øverste kortene. Begynn å telle dem mens du ser gjennom kortene. Kortet som faller på 27 – det 27. kortet i fra nøkkelkortet – vil være din venns valgte kort.

Legg igjen et svar