Skip to main content

Lavkarbolege Michael R. Eades om styrketrening: – Tren slik!

Derfor er det smart å trene «variabel styrketrening»: Det er treningen som gjør at muskelen belastes minst der den er svakest. Og stadig mer der den er sterkere.

I sitt nyhetsbrev 5. april tar den pensjonerte legen blant annet opp hvordan han nå trener styrke og hvilke prinsipper for styrketrening han mener er mest hensiktsmessige.

I det lange nyhetsbrevet tar Eades opp en rekke temaer. Gå derfor ned til et stykke etter midten og les fra overskriften ”Variable resistance training”.

Lavkarbolege Michael R. Eades om styrketrening: – Tren slik! / 2024 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft
Lege Michael Eades om styrketrening: Gjør det smart!

Variabel styrketrening belaster smart

Eades beskriver tradisjonelle råd for styrketrening og hva det vil si å ha god helse og være i god form. Deretter forklarer han at muskler blir sterkere etter belastning (trening) og hvordan han selv kom borti ”variabel styrketrening”. Det er en treningsform der en muskel belastes minst der den er svakest og stadig mer der den er sterkere. Dette kan blant annet skje ved å trene med elastiske strikker, og Eades omtaler det spesialutviklede treningssettet utviklet av amerikaneren John Jaquish, som ble omtalt i boka Weight lifting is a waste of time: So is cardio, and there’s a better way to have the body you want. Treningssettet kalles X3®, og Eades er helfrelst når det gjelder trening på denne måten.

LES OGSÅ  Vibrasjonstrening for idrett og trening

Vår kommentar:

Det er alltid verd å lese Michael R. Eades´ nyhetsbrev. Han er meget kunnskapsrik og skriver om mye mer enn lavkarbo i sine nyhetsbrev – inkludert problematiske sider ved vaksiner og medikamenter, de nye ”slankesprøytene” (Ozempic/semaglutid), politisk korrekthet (han sier tingene slik han mener de er), klimaendringer og pandemihåndtering. Helsemagasinet har publisert flere artikler om X3®, og flere av medarbeiderne bruker systemet. X3 selges i Helsemagasinets nettbutikk. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

X3 Elite tar vekttrening til et nytt nivå!
X3: Vekttrening og utholdenhetsøvelser er bortkastet tid – hvis målet er best mulig ytelse
Finnes en effektiv metode mot beinskjørhet?


Støtt det frie ord!

Du som støtter Helsemagasinet, støtter det frie ord. VI håper på din hjelp for å kunne sikre videre drift. Her ser du vår Spleis.

CDC innrømmer feil i koronapolitikken / 2024 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner