Skip to main content

CDC innrømmer feil i koronapolitikken

Feilslått politikk: Munnbind, avstand, nedstengning, vaksinene… Intet av dette forhindret pandemiens utvikling, innrømmet CDC.

Ifølge en artikkel av professor emeritus i epidemiologi Harvey Risch har USAs sentre for sykdomskontroll og -forebygging (CDC) i det stille innrømmet at tiltakene mot pandemien feilet. Jf. Brownstone.org 10. april. Dette gjelder bruk av ansiktsmasker, å holde avstand, nedstengningene og vaksinene.

Myndighetenes strategi mot covid-19 sto i sterk kontrast til prinsippene som var etablert under influensaperioden i 2006.

Intet av dette forhindret pandemiens utvikling. Mange var overbevist om at tiltakene kom til å bli mislykket og sa fra allerede tidlig i 2020. Myndighetenes strategi mot covid-19 sto i sterk kontrast til prinsippene som var etablert under influensaperioden i 2006. I ettertid kommer det stadig bedre fram at kritikerne har hatt rett hele tiden.

Vår kommentar:

Det er viktig å få fram i lyset alt som gikk galt med håndteringen av pandemien, slik at samfunnet kan lære av det. Våre helsemyndigheter har imidlertid nedlagt så mye prestisje i saken at de ikke foretar seg noe uten at de blir konfrontert av mediene. Dessverre er de store mediene fremdeles ukritiske talerør for myndighetenes koronahelsepolitikk og viser få tegn til kritisk journalistikk.

LES OGSÅ  Lavt kolesterolnivå forverrer covid-19 og andre virussykdommer

Debatten som uteble

De medisinske tiltakene under pandemien, ikke minst alt som ble valgt bort og/eller undertrykket, bør gis oppmerksomhet av store medier. Først da kan vi få reell debatt og fokus på alt som gikk galt, og noen sentrale aktører kan bli stilt til ansvar for alt som gikk galt. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Vi trenger en grundig politisk oppvask om pandemihåndteringen
To selvinnlysende erfaringer fra covid-pandemien
En leges drepende oppgjør med pandemihåndteringen
Espen Nakstads autoritære syn på pandemihåndteringen


Støtt det frie ord!

Du som støtter Helsemagasinet, støtter det frie ord. VI håper på din hjelp for å kunne sikre videre drift. Her ser du vår Spleis.

CDC innrømmer feil i koronapolitikken / 2024 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner