Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2014 > Velsmakende og sunn steinaldermat

Velsmakende og sunn steinaldermat

Helt naturlig mat har vunnet prisen Gourmand World Cookbook Awards for Norge i 2013, og det kvalifiserer til den internasjonale konkurransen med samme navn i Bejing i 2014 innen kategorien Beste helse-, ernærings- og livsstilbok. Dette indikerer at boka er noe mer enn en vanlig kokebok.

Tekst Kenn Hallstensen


Om boka

Forfatter: Renè Zografos
Tittel: Helt naturlig mat
Forlag: Renessanse forlag
Utgivelsesår: 2013
ISBN: 9788299859851
Pris: Kr 299. Kan kjøpes på forlagets nettside http://www.renessanse.no/boslashker.html.

I konkurranse med 186 andre land vil forfatteren René Zografos og forlaget Renessanse Forlag delta i den internasjonale kokebokkonkurransen Gourmand World Cookbook Award i Bejing 2014. Det er derfor med store forventninger vi tar i mot boka for anmeldelse, og den skuffer ikke.

Vi registrerer med glede at boka er opptatt av naturlige matvarer som også kan sies å ha vært tilgjengelige for våre urforfedre før jordbruksrevolusjonen startet for cirka 10 000 år siden. I starten av boka tar forfatteren til og med et lite oppgjør med det han kaller usunn og unaturlig lavkarbomat som for eksempel sjokolade og knekkebrød med lite karbohydrat. Forfatteren har vår fulle støtte i å ønske seg tilbake til naturlige og økologiske animalske og plantebaserte matvarer.

Annonse:

Før oppskriftene får vi noen gode råd med på kjøpet. Boka forteller hvilke typer fett som er best til steiking, maner til forsiktighet med melkeprodukter, anbefaler å lage store porsjoner når man først lager mat og råder oss til å bruke krydder og ta seg god tid.

Boka består av 108 oppskrifter fordelt på 80 hovedretter, 13 småretter og 15 tilleggsretter. Bildene er fine og innbydende. Bruk av finere papir ville gjort at bildene kom enda mer til sin rett, men samtidig ville dette gjort boka dyrere i innkjøp. Veiledende utsalgspris på kr. 299 lar seg absolutt høre for denne boka, som på ingen måte er ment kun for spesielt interesserte.

Som navnet tilsier, er Helt naturlig mat en god kokebok å kombinere med boka Helt naturlig mat og trening skrevet av Pål Jåbekk utgitt på samme forlag. Jåbekk har mastergrad i idrettsvitenskap og har skrevet forordet.

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Jevninger
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake

Legg igjen et svar