Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2016 > Finn ett kort blant flere

Finn ett kort blant flere

Har du lyst til å lære noen enkle kortkunster som du kan bruke for å underholde deg selv og dine venner? På denne siden finner du forklaringen til en kortkunst du kan prøve deg på. Lykke til!

Tekst Kurt Bai

Velg ut et kort som deretter legges tilbake i kortstokken, og hold deretter kortstokken bak på ryggen. Ta fram en bunke på 3 eller 4 kort og spør om det valgte kortet er blant dem. Hvis du får svar at det ikke er i bunken, tar du fram en ny bunke. Så snart du får et bekreftende svar, kan du nevne navnet på det valgte kort.

Forklaringen er at når et kort er trukket og sett på i hemmelighet, legges det tilbake i kortstokken så nær toppen som mulig. Kortstokken holdes deretter bak på ryggen, og du tar fram en del kort tilsynelatende fra toppen av stokken og legger dem på bordet med bildesida opp.

I virkeligheten tar du hver gang fram et kort fra toppen av kortstokken og 2–3 fra bunnen.

Annonse:

Når du får bekreftet at det valgte kortet befinner seg blant dem du sist tok fram, kan du bare merke deg det kortet du tok fra toppen av stokken og nevne det.

You may also like
Oppdatering om stråling fra andre land
5G: Er Ericssons redning folkehelsas dødsstøt?
Epikrise fra en uavklart borreliosepasient
Alene i kampen mot kreft

Legg igjen et svar