Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2010 > Gi barna probiotika!

Kroatiske og polske forskere har undersøkt effekten av å gi barn i barnehager tilskudd av Lactobacillus GG (LGG), som er en variant av probiotika (= ”snille” tarmbakterier). De lurte på i hvilken grad slike tilskudd kan redusere risikoen for å utvikle infeksjoner i luftveiene og i mage- og tarmkanalen (”omgangssyke”). Det ble trukket lodd om hvilken halvpart av 281 barn som skulle få LGG i en dose på 109 (10 milliarder) kolonidannende enheter i 100 ml av et fermentert melkeprodukt eller placebo (det samme melkeproduktet uten LGG). Studien varte i tre måneder. Resultatet viste at en mindre andel av de barna som hadde fått probiotika, hadde blitt rammet av infeksjoner i øvre deler av luftveiene (men ikke i nedre deler). Forskerne fant ingen forskjell mellom gruppene når det gjaldt omgangssyke og annet ubehag i mage- og tarmkanalen. De konkluderer med at LGG-probiotika kan anbefales til barnehagebarn for å redusere risikoen for infeksjoner i øvre deler av luftveiene. IM

Kilde:

Hojsak I, Snovak N, Abdovic S mfl. Lactobacillus GG in the prevention of gastrointestinal and respiratory tract infections in children who attend day care centers: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Clinical Nutrition 2010; 29: 312-6.

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
UR kraft + kolonial – Norges første ”kraftbar”

Legg igjen et svar