Skip to main content
Det er ikke likegyldig hvordan man puster inn. Nesepusting er mer helsefremmende enn munnpusting.

Kan munnpusting sabotere helsen?

Luftveiene kan kollapse når man puster gjennom munnen, da luften tvinges gjennom luftveiene med et mye større volum enn med nesepust. Munnpusting kan føre til en rekke problemer, inkludert AD/HD-liknende symptomer. Nesepusting har derimot en rekke helsefordeler. Nesen er utformet for å lukte og puste, mens munnen er til for å snakke, smake og spise. […]
Mobilarkiv / / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Pulserende elektromagnetisk feltterapi kan lindre slitasjegikt

Behandling med pulserende elektromagnetiske felt (PEMF) er lovende når det gjelder å redusere smerte og forbedre livskvaliteten for slitasjegiktpasienter.
Eckbo er sterkt skeptisk til psykiatrien, som sykeliggjør en rekke normale følelsesmessige tilstander og atferd. De psykiatriske diagnosene brukes for å behandle pasienter medikamentelt, noe som fører til avhengighet av syntetiske medikamenter og forårsaker nye lidelser.

Kan lavt LDL-kolesterol ha bidratt til koronadødsfall?

Uheldig lavt LDL: De erfarne legene og forskerne Uffe Ravnskov og Kilmer S. McCully har i årevis hevdet at hjerte- og karsykdom kan skyldes infeksjoner.
Mikrobiell dysbiose og tarmbetennelse er fellesnevneren for alle livsstilssykdommene i den vestlige verden.

– God tarmhelse kan ta knekken på matintoleranser, mener hjertespesialist.

Dr. Davis antyder at eksplosjonen av matintoleranser ganske enkelt kan skyldes fravær av gunstige bakterier som hjelper oss å fordøye maten.
Myndighetene anbefalte plantemargariner i stedet for smør lenge etter at forskere hadde påvist at syntetiske transfettsyrer i margarin var helseskadelig.

Kunstig transfett oversett da kolesterolhypotesen ble dannet

Forskeren Ancel Keys blandet naturlig mettet fett og industrielt framstilt transfett til en enkelt parameter. Han betraktet bare omega-6-fettsyren linolsyre som flerumettet fett. Som respons på en antatt epidemi av hjerte- og karsykdom innførte den amerikanske forskeren Ancel Keys (1904–2004) kolesterolhypotesen (fett-kolesterol-hjertesykdom) i 1953. Hypotesen postulerer at et høyt inntak av totalt fett, mettet fett […]
Kjøtt er i realiteten næringsrikt og sunt og kan smaskssettes med for eksemplel hvitløk.

Studie viser at hvitløk motvirker kreft

En studie publisert i Biomedicine and Pharmacotherapy i 2020 viser at visse stoffer i hvitløken kan bidra til å beskytte mot kreft.
korona pandemi nedstening

Koronavirus ga en mulighet for å teste genteknologi

Bakgrunnen for epidemien var at koronavirus ble studert i det nå verdenskjente laboratoriet i Wuhan i Kina. Viruset ble spredt etter en lekkasje.
Eksperter har tatt grundig feil tidligere, og de har gitt mange uriktige råd om hva som er sunt eller usunt kosthold. Det vil også dagens eksperter komme til å gjøre.

Soyaoljens svøpe: For mye omega-6-fettsyrer

Soyaolje, den mest brukte oljen i USA, inneholder mer enn 50 prosent omega-6-fettsyrer og bare 7–10 prosent omega-3-fettsyrer, det vil si et forhold på minst 5:1 i favør av førstnevnte. Forskere har beregnet at forholdstallet i fortidsmiljøet var omkring 1–2:1. I vår tid får vi i oss alt for mye omega-6-fettsyrer, noe som har mange […]
Mobilarkiv / / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Ketogen kost mot psoriasis og psoriasisartritt

Ketogent kosthold bedre enn middelshavskosthold mot psoriasis og psoriasisartritt.
finere hud

Tetre-olje lovende i behandling av kviser, eksem og psoriasis

En ny studie publisert i Pharmaceuticals 29. april antyder at tetre-olje kan være svaret for de som sliter med inflammatoriske hudsykdommer.
måle blodsukker ved diabetes

Høyt blodsukker knyttes til risiko for psykiske lidelser

Forhøyet blodglukose og -triglyserider knyttet til psykiatriske tilstander.
Mobilarkiv / / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Orangutang behandler sår selv med medisinplante

En vill orangutang i en nasjonalpark i Indonesia ble observert å gni saften av en medisinplante i et sår. Etterpå dekket den det med tygde blader fra planten.