Skip to main content

Satte nedstengninger i gang et globalt opprør?

Grunnleggeren av Brownstone Institute: – Pandemitiltakene ødela for folkehelsa og innebar en ”omstart” av våre liv.

I en artikkel på organisasjonen Brownstone Institutes hjemmeside 10. april belyser grunnleggeren Jeffrey A. Tucker effekter av koronapandemien. Tuckers første artikkel om det kommende tilbakeslaget – riktignok vilt optimistisk – gikk i trykken 24. april 2020.

Etter seks uker med nedstengning forutså Tucker et politisk opprør mot ansiktsmasker, avsky mot elitene, krav om å avvise ”sosial distansering” og bare digital kommunikasjon. Pluss utbredt avsky mot alt og alle involverte.

Antok at folk var smartere

Tucker mener selv at han bommet på spådommen med fire år. Han antok at samfunnet fortsatt fungerte og at myndighetene ville være lydhøre for den åpenbare fiaskoen av nedstengningen. Han antok at folk var smarte nok til å gjennomskue dette og forutså ikke hvor ødeleggende virkningene av nedstengninger ville være for læringstap, økonomi, kulturelt sjokk, befolkningens demoralisering og tap av tillit.

Sterkere krefter enn Tucker forutså

Kreftene som satte i gang de dystre dagene, var langt dypere enn Tucker ante på den tiden. De som fremmet de drakoniske tiltakene, inkluderte teknologibransjen og sosiale medier, ordinære medier, farmasøytisk industri og statlig byråkrati på alle nivåer i samfunnet. Ifølge Tucker tyder det på at tiltakene ikke bare var ødeleggende for folkehelsa, men innebar en ”stor omstart” av livene våre.

LES OGSÅ  Lærdom om korona fra Sverige: Ikke steng ned

Elitens nyvunne makt

Den nyvunne makta til den herskende klassen ble ikke så lett gitt opp, og det tok mye lengre tid før folk ristet av seg traumet enn Tucker hadde regnet med. I resten av artikkelen diskuterer han hvorvidt folk for alvor nå vil protestere på alvor. Han mener det er mye å ta tak i:

Det finnes ingen unnskyldning for pandemiprotokollene, som myndighetene fortsatt insisterte på å være vedtatt med de beste intensjoner og stort sett viste seg å være korrekte. Verdens helseorganisasjon (WHO) vil ha mer makt, i likhet med USAs sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC).

Selv om bevis for at farmasøytisk industri sviktet, strømmer inn daglig, hevder medier at alt er bra. Dermed fungerer de som talerør for statlige myndigheter. Ifølge Tucker er store og åpenbare feil aldri blitt innrømmet. Artikkelen ser videre på de gryende protestene mot pandemihåndteringen i et større perspektiv.

Vår kommentar:

Mange har i det stille eller høylytt helt siden 2020 vært kritiske til de fleste aspektene ved myndighetenes pandemihåndtering. I ettertid har det vist seg at innvendinger og frykt for konsekvenser av tiltakene, var berettiget.

Pandemihåndteringen var hovedproblemet, ikke viruset. Tuckers artikkel ser de store linjene i en økende kritikk og er verd å lese. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Vi trenger en grundig politisk oppvask om pandemihåndteringen
To selvinnlysende erfaringer fra covid-pandemien
En leges drepende oppgjør med pandemihåndteringen
Espen Nakstads autoritære syn på pandemihåndteringen


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner