Skip to main content

Gøtzsche: – Reseptbelagte legemidler er en ledende dødsårsak

Og psykiatriske medikamenter er den tredje ledende dødsårsaken, finner professor Gøtzsche (bildet). Les også om sammenhenger mellom brus og atrieflimmer.

Dette er konklusjonen i en artikkel av medisinprofessor Peter C. Gøtzsche på Brownstone.org 16. april. I 2013 beregnet han at reseptbelagte medikamenter er den tredje ledende dødsårsaken etter hjerte- og karsykdom og kreft.

I 2015 at psykiatriske medikamenter alene også er den tredje ledende dødsårsaken.

I den nye artikkelen gjør Gøtzsche beregninger basert på nye data og kommer da fram til at reseptbelagte medikamenter er ledende og psykiatriske medikamenter tredje største dødsårsak. I tillegg oppsummerer artikkelen alle typer problemer som både feil og korrekt bruk av medikamenter kan gi.

Vår kommentar:

Gøtzsche viser seg med denne artikkelen at han fortsatt er en av verdens ledende og best oppdaterte kritikere av medikamentell behandling i medisinen. Denne artikkelen burde være obligatorisk lesning for alle leger og legestudenter, samt alle pasienter.

Den bør også være et incitament for at leger lærer mer om årsaksrettet behandling og helsemessig endring av livsstil, og for at pasientene etterspør denne typen behandling og tiltak. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Professor Gøtzsche: – Psykiatri som spesialitet bør fjernes
Cochrane, HPV-vaksiner og Peter C. Gøtzsche – en tragisk prosess
Cochrane synker!
Moderne medisin en viktig trussel mot folkehelsa
Hartslående kritikk av farmasøytisk industri og medikamentbruk

LES OGSÅ  Dør man av rødt kjøtt nå?

Brus og atrieflimmer

En studie publisert i Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology 5. mars viser  sammenheng mellom både kunstige og sukkersøtede drikker og atrieflimmer.

Tilstanden karakteriseres med en unormal, ofte rask hjerterytme som skjer når de øvre hjertekamrene ikke slår synkront med de nedre kamrene.

Sammenhengen var sterkere mellom atrieflimmer og kunstige søtningsmidler og lavest hos de som drakk ren fruktjuice, men fortsatt høyere enn de som ikke drakk søte drikker. Saken er omtalt av den amerikanske osteopaten Joseph Mercola 17. april.

– Kunstige søtningsmidler kan gi DNA-skader

Ifølge Mercola forårsaker kunstige søtningsmidler DNA-skader på og forstyrrer normal aktivitet i tarmbakterier, noe som gjør det vanskelig for nyttige bakterier å kommunisere, vokse og formere seg. Ødeleggelse av friske bakterier åpner for økt vekst av helseskadelige mikroorganismer.

Mercola skriver også at kunstige søtningsmidler lurer kroppen til å lagre fett, stimulerer appetitten, øker suget etter karbohydrater og svekker og endrer blodkarene, noe som fører til utvikling av fedme og type 2 diabetes.

Vår kommentar:

At både sukret og kunstig søtet brus kan bidra til ulike helseproblemer, er ingen nyhet lenger – forutsatt at man har et relativt høyt inntak over tid. Det er uansett fint at stadig mer forskning underbygger dette. Da blir det lettere for våre myndigheter å sette inn tiltak for å få brusinntaket ned. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Brusdrikking og medfødt hjertefeil
Brus og barnløshet
Vi drikker mer brus hvis vi får gratis påfyll
Lettbrus og metabolsk syndrom
Lettbrus og hjerte- og karsykdom


Støtt det frie ord!

Du som støtter Helsemagasinet, støtter det frie ord. VI håper på din hjelp for å kunne sikre videre drift. Her ser du vår Spleis.

LES OGSÅ  Hvorfor psykiatri gjør mer skade enn gagn
Norske barn og ungdommer har mange miljøgifter i kroppen / 2024 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner