Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2015 > Pensum for vitebegjærlige nr. 2 2015

Pensum for vitebegjærlige nr. 2 2015

Selvhjelp mot psykisk stress

Hva skjer med kroppen og sinnet når vi opplever traumatisk stress i en eller annen variant? Brå og uventede hendelser, overgrep og andre krenkende hendelser kan i etterkant føre til reaksjoner som vi kanskje ikke er forberedt på eller vet hvordan vi skal håndtere. Er du en av dem som lider av posttraumatisk stresslidelse (PTSD) eller kjenner noen som gjør det, kan det være nyttig å få innsikt i hva som skjer med deg, hvorfor du reagerer som du gjør, og ikke minst: Hvordan du kan få det bedre.

Personalsjef Nille Lauvås opplevde bomben i regjeringskvartalet den 22. juli på nært hold. Psykolog Rolf M. B. Lindgren har jobbet med mange klienter som har opplevd stress. I denne boka forklarer de på enkelt vis hva som kan skje etter å ha vært utsatt for traumatisk stress, hvilke symptomer man kan oppleve, og hvorfor disse er helt normale. Forfatterne gir praktiske råd til hvordan man kan hjelpe seg selv, og hvordan – og når – man bør søke hjelp hos andre. Boka kan trolig hjelpe mange på veien til å få bedre innsikt i egen situasjon og på den måte bidra til å få det bedre. Forfatterne gir praktiske råd som både terapeuter og legfolk kan dra nytte av.

Vi anbefaler boka fordi den forklarer symptomer og lidelser som gjør livet vanskelig for mange. De som lytter til rådene i boka, kan senke terskelen for dem som trenger terapi og mer hjelp av fagfolk.

Forfatter: Nille Lauvås og Rolf. M. B. Lindgren
Tittel: Etter sjokket. Traumatisk stress og PTSD.
Forlag: Aschehoug, www. Aschehoug.no
Utgivelsesår: 2015 (innbundet)
ISBN: 978-82-032953-7-9.
Pris: kr 369


Barnebok om sukker av lege og mor

Den etter hvert svært profilerte ”kostholdslegen” Berit Nordstrand er forkjemper for et sunt kosthold uten sukker. Sukkerkok i hodet er hennes første bok beregnet for barn som publikum. Nordstrand har selv seks barn, og boka er resultat av hvordan hun selv har funnet på historier for å forklare sine egne barn hvordan maten påvirker kroppen og hjernen. I boka følger vi den røde blodcellen Erle, den hvite blodcellen Luke og Perle, en utålmodig fettcelle.

Gjengen skal på tivoli, men får trøbbel i løpet av dagen fordi de har spist feil. Heldigvis reddes de når de begynner å spise riktig mat isteden. Boka er flott illustrert og passer godt som høytlesningsbok i familien. Den inneholder også oppskrifter som passer til barnefamilier.

Annonse:

Vi anbefaler boka fordi vi heier på alt som kan bidra til at barn spiser mindre sukker.

Forfatter: Berit Nordstrand
Tittel: Sukkerkok i hodet
Forlag: Fraiva, www. fraiva.no
Utgivelsesår: 2014 (innbundet)
ISBN:  978-82-999043-2-2
Pris: kr 289

You may also like
Myseprotein
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
5G: Er Ericssons redning folkehelsas dødsstøt?
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018

Legg igjen et svar