Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2015 > Boktips til vitebegjærlige nr. 3 2015

Boktips til vitebegjærlige nr. 3 2015

Hvordan gjøre riktigere valg

Hva styrer valgene våre, og hvordan kan vi ta beslutninger som gir bedre resultater for oss? Evolusjonært sett er hjernen innstilt på å ta raske valg basert på personlige oppfatninger om hva vi tror er riktig, og det fungerer greit i mange hverdagslige sitasjoner. Men større valg krever ofte mer planlegging og faktabasert vurdering enn hva som er naturlig for hjernen å iverksette. For eksempel liker vi bedre det vi eksponeres for ofte, selv om det ikke innebærer at noe som repeteres ofte, behøver å være sant. Slike tankefeller må vi derfor se opp for når vi tar beslutninger.

I En god beslutning forklarer Nils Tore Meland mer om hvordan våre steinalderhjerner kan lure oss til å ta dårligere valg i viktige situasjoner. Han presenterer sju grep for hvordan vi kan bedre vår egen evne til å ta slike beslutninger. Selv om boka er skrevet med tanke på ledere og andre i arbeidslivet, er flere av vinklingene og tipsene relevante også for andre. Er du interessert i psykologi og beslutninger generelt, er boka også hyggelig lesestoff. ALJ

Forfatter: Nils Tore Meland
Tittel: En god beslutning. 7 grep for å velge rett
Forlag: Cappelen Damm, www.cappelendamm.no
Utgivelsesår: 2015 (innbundet)
ISBN: 978-82024757-4-1
Pris: kr 349


Psykologi i et nøtteskall

Mange tror at psykologi er det samme som ”sunn fornuft”, men forskningen fra faget viser ofte at virkeligheten er annerledes enn vi tror. I psykologien forskes det på mange interessante sammenhenger som kan både overraske og gjøre nytte for hver og en av dem som har lyst til å få tips til hvordan vi får bedre liv. Forfatter Pål Johan Karlsen har doktorgrad i psykologi og har samlet en god bunke slike temaer i boka Psykologi i et nøtteskall. Her tar han for seg blant annet viktigheten av å være takknemlig, hvorvidt yngre eller eldre er mer lykkelige, og 56 andre temaer som kan gjøre oss mer nysgjerrige på hva som styrer vår adferd – eller dekke den samme nysgjerrigheten. ALJ

Forfatter: Pål J. Karlsen
Tittel: Psykologi i et nøtteskall
Forlag: Flux, www.flux.no
Utgivelsesår: 2015 (innbundet)
ISBN: 978-82-927736-7-3
Pris: kr 349

You may also like
Gjør det lettere å lære norsk rettskriving
Når virkeligheten overgår våre villeste fantasier
Alene i kampen mot kreft
Det ene, lille som avgjør hvor gode forhold du får

Legg igjen et svar