Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Mindre rynker med antioksidant

Mindre rynker med antioksidant

Oksidativt stress er hovedgrunnen til at huden eldes, inkludert at vi får rynker, pigmenter og svekket sårhelingsevne. Påføring av antioksidanter i hudpleieprodukter (vitamin E, vitamin C, osv.) er derfor en akseptert og effektiv metode for å forsinke hudens aldringsprosess.

En annen tradisjonell antioksidant som er billig og trygg i bruk, er metylenblå. Dette stoffet er vist å kunne sinke eller reversere velkjente tegn på aldring når det ble testet på kulturer av menneskers hudceller og på simulert hudvev. Effektene som er observert, ser ikke ut til å være midlertidige. Tvert imot ser det ut til at metylenblå induserer grunnleggende, langsiktige endringer i hudceller. Dette indikerer derfor at denne antioksidanten forsinker hudens aldringsprosesser i alle aldersgrupper. Forskerne fra USA mener at dette stoffet kan brukes som en virkningsfull antioksidant i hudpleieprodukter. IM

Kilde: Xiong Z-M, O’Donovan M, Sun L mfl. Anti-aging potentials of methylene blue for human skin longevity. Scientific Reports 2017; 7: 2475. https://www.nature.com/articles/s41598-017-02419-3

You may also like
5G: Er Ericssons redning folkehelsas dødsstøt?
UR kraft + kolonial – Norges første ”kraftbar”
Trekk skogens luft med deg inn!
Kosthold og fruktbarhet

Legg igjen et svar