Kategorier
Kan måten vi puster på, bidra til angst?
Bevisst pust er et effektivt verktøy for å overvinne angst og er tilgjengelig for alle.
Pusting på spesifikke måter påvirker en rekke helseproblemer fordi det påvirker amygdala i hjernen. Denne strukturen påvirker igjen nivået av karbondioksid (CO2) i kroppen.
De som lider av angst, har ifølge forskning publisert i aprilutgaven av Biological Psychology ofte redusert toleranse for karbondioksid i blodet Forskningen avdekker en syklus der angst eller frykt under panikkanfall får folk til å bruke ineffektive pustemønstre som hyperventilering eller munnpust.
Pust og karbondioksid
Disse teknikkene forverrer problemet ved å redusere CO2-toleransen. Et økt CO2-nivå, som gjerne oppleves under panikk- eller astmaanfall, utløser ofte angst. Dette kommer fram av en artikkel i The Epoch Times 24. april. Den omtaler også fem pusteteknikker som kan motvirke angst.
Forskningen avdekker en syklus der angst eller frykt under panikkanfall får folk til å hyperventilere eller puste med munnen.
Vår kommentar:
At måten vi puster på er viktig for helsa og påvirker utfallet av en rekke plager og sykdommer, blir stadig bedre underbygget. Som James Nestor skriver i sin bestselger Breath: ”Uansett hva vi spiser, hvor mye vi trener, hvor motstandsdyktige genene våre er, hvor magre eller unge eller kloke vi er – ingenting av det vil ha betydning med mindre vi puster riktig.”
IM
Aktuelt fra Helsemagasinet:
Taping av munnen
Nesepusting blant urbefolkningen i 1830-tallets USA
Bestselger om betydningen av å puste riktig
Derfor bør du puste mer med nesen!
Støtt det frie ord!
Du som støtter Helsemagasinet, støtter det frie ord. VI håper på din hjelp for å kunne sikre videre drift. Alle summer mottas med stor takk! Her ser du vår Spleis.