Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2010 > Barn blir inaktive av fedme

Barn blir inaktive av fedme

Britiske forskere har nylig publisert en viktig ny studie om barn, fedme og inaktivitet. Den snur vanlige oppfatninger på hodet ved å vise at det er sterk overvekt hos barn som fører til inaktivitet, og ikke omvendt. Det er altså ikke slik at barn blir overvektige fordi de ikke mosjonerer – de mosjonerer mindre og mindre etter hvert som vekta øker. I lys av dette er det ikke så rart at velmente tiltak for å få barn mer fysisk aktive, sjelden hjelper med å redusere barns fedme. Den utbredte oppfatningen av barn blir fete fordi de ikke rører seg nok, har vist seg å være basert på forskning med klare metodefeil. Den nye studien har en bedre utforming for å avklare hva som er årsak og hva som er virkning.

Vi i VOF har lenge ment at man ikke bør presse sterkt overvektige mennesker til å bli fysisk aktive. Først bør man hjelpe dem til å redusere inntaket av karbohydrater sterkt nok til at de får i gang en effektiv fettforbrenning. Når kroppsvekta er blitt mindre, er det mye enklere å bli motivert til å bruke kroppen fysisk. IM

Kilde:

Metcalf BS, Hosking J, Jeffery AN, mfl. Fatness leads to inactivity, but inactivity does not lead to fatness: a longitudinal study in children (EarlyBird 45). Archives of Disease in Childhood 2010 (doi: 10.1136/adc.2009.175927).

You may also like
Myseprotein
Jevninger
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018

Legg igjen et svar