Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

Print Friendly, PDF & Email
kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2016 > Så mye skjegg liker kvinner

Så mye skjegg liker kvinner

Det er kanskje ikke så rart at julenissen fremdeles er populær blant mange: Kan det være på grunn av det store, fine skjegget? I en studie i Journal of Evolutionary Biology fikk 8 000 kvinner se bilder av menn med ulike mengder skjegg, for så å vurdere hvor attraktive de oppfattet mennene å være. Skjegg kan få en mann til å fremstå både eldre og sterkere og med høyere sosial status, og påvirker kvinnens vurdering av ham som partner. Men hvor mye skjegg bør en mann ha? I denne studien ble mennene med fullskjegg vurdert til å være de mest interessante for langvarige forhold, mens karene med kortere skjeggstubber ble ansett for mer interessante for et korttidsengasjement.

Ifølge evolusjonsbiologene bak studien indikerer skjeggmengden hvor godt mannen er i stand til å konkurrere med andre menn om ressurser som er viktige for overlevelsen. Studien sa ingenting om hvorvidt kvinnene likte å bli kysset av en mann med skjegg eller ei, så her anser Helsemagasinet det nødvendig med utstrakt videre forskning. ALJ

Kilde:

Dixson BJW, Sulikowski D, Gouda-Vossos A mfl. The masculinity paradox: facial masculinity and beardedness interact to determine women’s ratings of men’s facial attractiveness.

Journal of Evolutionary Biology 2016; 29: 2311-20. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27488414

Annonse:
Print Friendly, PDF & Email
You may also like
Alene i kampen mot kreft
Nærsynthet – både genetisk og miljøbestemt
Uvurderlige oppslagsverk om muggsopper
Stemmen kan avsløre risiko for utroskap

Legg igjen et svar