Forside > Arkiv > 2016 > Så mye skjegg liker kvinner

Så mye skjegg liker kvinner

Det er kanskje ikke så rart at julenissen fremdeles er populær blant mange: Kan det være på grunn av det store, fine skjegget? I en studie i Journal of Evolutionary Biology fikk 8 000 kvinner se bilder av menn med ulike mengder skjegg, for så å vurdere hvor attraktive de oppfattet mennene å være. Skjegg kan få en mann til å fremstå både eldre og sterkere og med høyere sosial status, og påvirker kvinnens vurdering av ham som partner. Men hvor mye skjegg bør en mann ha? I denne studien ble mennene med fullskjegg vurdert til å være de mest interessante for langvarige forhold, mens karene med kortere skjeggstubber ble ansett for mer interessante for et korttidsengasjement.

Ifølge evolusjonsbiologene bak studien indikerer skjeggmengden hvor godt mannen er i stand til å konkurrere med andre menn om ressurser som er viktige for overlevelsen. Studien sa ingenting om hvorvidt kvinnene likte å bli kysset av en mann med skjegg eller ei, så her anser Helsemagasinet det nødvendig med utstrakt videre forskning. ALJ

Kilde:

Dixson BJW, Sulikowski D, Gouda-Vossos A mfl. The masculinity paradox: facial masculinity and beardedness interact to determine women’s ratings of men’s facial attractiveness.

Journal of Evolutionary Biology 2016; 29: 2311-20. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27488414

Annonse:
You may also like
Alene i kampen mot kreft
Nærsynthet – både genetisk og miljøbestemt
Uvurderlige oppslagsverk om muggsopper
Stemmen kan avsløre risiko for utroskap

Legg igjen et svar