Skip to main content

Antidepressiva kan ødelegge sexlivet

Denne uka kan du lese at antidepressiva kan bidra til å ødelegge sexlivet. Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud

Antidepressiva kan ødelegge sexlivet / Aktuelt / Helsemagasinet vitenskap og fornuft
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet
 • Den foruroligende økningen av mikrobølgesyndromet
 • Naturmidler mot hudtagger
 • Tre strategier mot kreft
 • Fedmeparadokset: Flere overvektige enn slanke overlever hjertesvikt
 • Det er bra for kvinner å ha noen kilo ekstra når de kommer i overgangs­alderen 
 • Bør man ta tilskudd av vitaminene K1 og K2?
 • Fem muskelbyggende øvelser kan redusere risikoen for Alzheimers sykdom
 • Mellom 5 og 10 prosent blir sykere etter å ha snakket med psykolog
 • Forekomsten av tidlig debuterende kreft skyter i været globalt
 • Følte døden var nær etter endometriose
 • Ubestridelige, alvorlige skader etter HPV-vaksinasjon
 • Parasitter kan beskytte mot covid-19
 • Koronavaksiner ”verken trygge eller effektive”
 • Svekkede sensoriske nerveceller kan ligge under sencovid
 • USAs helsemyndigheter anbefalte gjentatte vaksiner til folk med mulige bivirkninger av koronavaksiner

Kan antidepressiva ødelegge sexlivet?

Ja, mener Anthony Colpo i et blogginnlegg 25. september. Seksualproblemer kan skyldes problemer med seksuell lyst, tenning og orgasme. Mange medikamenter, særlig de som påvirker serotoninsystemet, er vist å påvirke alle tre faser negativt. Undersøkelser tyder på at de fleste brukere av antidepressiva får problemer med sexlivet etter å ha begynt med medikamentene.

Helsemagasinet: Hva kvinner synes er sexy hos menn.

Naturmidler mot hudtagger

Når vi blir eldre, vil mange av oss utvikle hudtagger (skin tags). De er mer vanlige hos personer som er overvektige eller lider av fedme, hos prediabetikere eller diabetikere, og hos eldre mennesker. Faktisk har nesten halvparten av oss en eller flere hudtagger når vi er midt i livet.

Hudtagger er godartede hudsvulster som ikke utgjør et problem med mindre utseendet deres er forstyrrende eller hvis de er på et sted hvor friksjon forårsaker ubehag eller barbering er problematisk. Medisinsk fjernes hudtagger ved kirurgi, men det finnes en rekke naturmidler som motvirker dem.

LES OGSÅ  Øynene er også et speil for demens

Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 21. september.

Helsemagasinet: Janne lager hudpleie av talg fra glade dyr.

Tre strategier mot kreft

I 2008 oppdaget professor Bor-Cheng Han ved Institutt for folkehelse ved Taipei medisinske universitet at han hadde en 18–19 cm stor svulst i leveren. Etter å ha fjernet nesten to tredeler av leveren, spredte kreftcellene seg til lungene hans. Han gjennomgikk 25 cellegiftbehandlinger, 12 runder med stråling og inntok flere medikamenter. Tre år senere ble han operert igjen på grunn av tilbakefall av leverkreft.

I dag har professoren kjempet mot kreft i 15 år uten tilbakefall eller behov for medisiner. Han er nå ikke bare sunnere, men også mer energisk enn noen gang. Kreftreisen hans fikk ham til å reflektere over de sanne hemmelighetene for å oppnå fysisk velvære. Dette er en dyp erkjennelse av at ekte helse krever pleie av fire aspekter:

fysisk (kosthold og trening), emosjonell, åndelig og sosial harmoni. Dersom man pleier alle disse aspektene samtidig, øker mulighetene for effektivt å kunne forebygge og bekjempe kreft.

Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 23. september.

Helsemagasinet: – Kreft er en metabolsk sykdom, sier professor Thomas Seyfried.

Fedmeparadokset: Flere overvektige enn slanke overlever hjertesvikt

Overvektige og folk med fedme overlever oftere hjertesvikt enn normalvektige eller er undervektige. Dette merkelige fenomenet ble nylig bekreftet i en stor, svensk studie, som er tema for en artikkel på Forskning.no 4. september.

Helsemagasinet: – Dårlige råd om hjertehelse og fett består.

Det er bra for kvinner å ha noen kilo ekstra når de kommer i overgangs­alderen 

Én av tre kvinner får skjelettbrudd når de kommer i overgangsalderen. Kvinner med noen kilo for mye på kroppen er bedre beskyttet mot brudd, viser forskning. Dette er tema for en artikkel på Forskning.no 12. september.

Helsemagasinet: – Hjelp, jeg er i overgangsalderen!

Bør man ta tilskudd av vitaminene K1 og K2?

Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 17. september. Vitamin K er viktig for koagulering av blodet. Navnet kommer fra den første bokstaven i ordet ”koagulering”. Vitamin K fungerer som et koenzym for kjemiske reaksjoner som produserer proteiner involvert i blodkoagulering og stoffskiftet i knoklene.

LES OGSÅ  Britisk lege og forsker har anmeldt mediehus for ærekrenkelse om statiner

Helsemagasinet: Vitamin K viktig for skjelett, blodårer og nervesystemet.

Fem muskelbyggende øvelser kan redusere risikoen for Alzheimers sykdom

Regelmessig trening og bygging av muskelmasse har dokumentert potensial i å forhindre Alzheimers sykdom og kognitiv svikt. Fem øvelser er omtalt i en artikkel i The Epoch Times 19. september.

Helsemagasinet: Er årsaksrettet behandling mot Alzheimers sykdom mulig?

Mellom 5 og 10 prosent blir sykere etter å ha snakket med psykolog

Noen behandlingsformer gir større risiko for skade enn andre. Dette er tema for en artikkel på Forskning.no 17. september.

Helsemagasinet: Effekt av psykologiske terapier mot depresjon.

Forekomsten av tidlig debuterende kreft skyter i været globalt

En urovekkende ny trend dukker opp over hele verden: Forekomsten av kreft har siden 1990-tallet skutt i været for personer under 50 år, ifølge en global studie publisert i BMJ Oncology 5. september. Krefttilfeller hos personer i alderen 14–49 år har økt med nesten 80 prosent på tre tiår – fra 1,82 millioner i 1990 til 3,26 millioner i 2019 – ifølge en omfattende studie som inkluderer 204 land og 29 krefttyper.

Utsiktene for det neste tiåret er enda verre: Forskere spår en ytterligere 31 prosent økning i global tidlig debuterende kreft innen 2030. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 20. september.

Helsemagasinet: Bakterier og sopp i blodet ved kreft.

Følte døden var nær etter endometriose

I dag føler Ingvild Synnes (37) seg yngre og friskere enn noen gang. Etter å ha fått endometriose i 2019 opplevde hun imidlertid et svært krevende møte med norsk helsevesen.

Synnes’ historie er omtalt på Hemali.no 24. september basert på deltakelse i Hemalipodden.

Helsemagasinet: Akupunktur mot endometriose.

Ubestridelige, alvorlige skader etter HPV-vaksinasjon

Det foreligger en samling dokumenter om alvorlige skader knyttet til Gardasil. Deres eksistens er ubestridelige ifølge en artikkel i The Epoch Times 18. september. Dette er andre del av en serie med kritisk blikk på HPV-vaksiner.

Helsemagasinet: Forebygger virkelig HPV-vaksinene kreft?

Parasitter kan beskytte mot covid-19

Tarmparasitter kan være en viktig faktor i å forhindre alvorlig koronainfeksjon. Under pandemien la folkehelseeksperter merke til en uventet trend: Land over hele Afrika og Asia rapporterte langt færre tilfeller av alvorlige infeksjoner, sykehusinnleggelser eller død, enn resten av verden.

LES OGSÅ  Vaksiner mot korona svekker immunsystemet

Mange mennesker i Afrika og Asia er infisert av parasittiske hakemark (hookworm). Forskere har gjennomført en liten sykehusstudie i Etiopia. Der ble det påvist at koronapasienter som samtidig var infisert med hakemark, hadde en betydelig lavere risiko for alvorlige symptomer enn andre.

Dette er tema for en artikkel i  The Epoch Times 17. september.

Koronavaksiner ”verken trygge eller effektive”

Vaksinene ble raskt godkjent etter en ”midlertidig ordre” som gjorde det mulig for farmasøytiske selskaper å omgå godkjente prosedyrer. Vaksinene ble godkjent i Canada i løpet av 2020 og 2021 uten å bli gjenstand for sikkerhetstester som kreves i henhold til etablerte legemiddelforskrifter.

Den ideelle organisasjonen National Citizens Inquiry (NCI) publiserte en rapport 14. september som beskriver den mangelfulle prosedyren som krevdes for ”godkjenning” av vaksiner i Canada. Vaksinene var ifølge rapporten ”verken trygge eller effektive”.

Dette kommer fram i en artikkel i The Epoch Times 17. september.

Helsemagasinet: Behandling av bivirkninger etter koronavaksiner.

Svekkede sensoriske nerveceller kan ligge under sencovid

Både covid-19 og dens langvarige etterfølger, sencovid, kan skyldes svekkede sensoriske nerveceller. Dette kommer fram i en ny studie i Cell 18. august. Sensoriske nerveceller er ansvarlige for lukt, smak, berøring, smerte og endringer i temperatur. Skader på disse nervecellene kan føre til svekkede sanser.

Saken er omtalt i The Epoch Times 15. september, er indremedisineren Keith Berkowitz også viser hvordan han behandler både covid-19 og sencovid.

Helsemagasinet: To selvinnlysende erfaringer fra covidpandemien.

USAs helsemyndigheter anbefalte gjentatte vaksiner til folk med mulige bivirkninger av koronavaksiner

Et nettverk sammensatt av eksperter både fra innsiden og utenfor USAs regjering anbefalte gjentatte ganger at personer som fikk uønskede reaksjoner etter koronavaksinasjon, skulle ta ytterligere vaksinedoser. Dette skjedde selv om ekspertene ikke kunne utelukke at vaksinene var årsak til reaksjonene.

Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 5. september show.

Helsemagasinet: Betydningen av syre-base og tarm i behandling av bivirkninger etter koronavaksiner.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner