Skip to main content

Vellykket kurs på Akinon

I 2011 startet VOF kursvirksomhet på Akinon Spa Resort i La Nucia, Alicante, med temaene evolusjon, kosthold, matlaging. Etter april 2012 startet vi et samarbeid med Sofie og Erik Hexeberg, som arrangere kurs i kosthold og motivasjon på Akinon. Høsten 2012 kjøpte de et lite hotell i Villajoysa for å starte egne kurs til nye målgrupper (se egen sak i neste nummer), og vi tok opp igjen egne arrangementer.

Tekst og foto Dag Viljen Poleszynski

I oktober 2012 testet vi et nytt kurskonsept med vår nye samarbeidspartner Keyhan Ighanian, som har utarbeidet en egen terapi han kaller ”indre ro”. På dette kurset foreleste undertegnede om evolusjon, psykisk helse, ernæring og kosttilskudd og psykososiale aspekter, mens Keyhan underviste i sin metode for indre ro og ga individuelle konsultasjoner.

Etter ”prøveballongen” i høst bestemte vi å videreføre samarbeidet med Keyhan, og 14.-20. april holdt vi et revidert kurs på Akinon med rekordstor deltakelse – totalt med 16 personer pluss VOFs kundeansvarlige Åse-Line Baltzersen, administrative leder Birthe Storaker, Keyhan og undertegnede.

Også denne gangen møtte vi en rekke kunnskapsrike og hyggelige mennesker, og det faglige og menneskelige utbyttet gikk desidert begge veier. Til overmål var vi usedvanlig heldige med været – sola strålte hele uka, og temperaturen var som en norsk sommer. Stemningen var høy, og vi fikk mange positive tilbakemeldinger fra deltakerne, mens leserne ble løpende orientert av både deltakere og oss på VOFs Facebook-side.

Undertegnedes foredrag kommer til å bli lagt ut på VOFs nye nettside så snart den er klar, og lesere kan konsultere Keyhans hjemmeside for innføring i hans interessante og effektive metode for å komme i bedre psykisk balanse og finne indre ro.

LES OGSÅ  Brobryggerprisen 2011

Flere kurs

Mange kursdeltakere ytret ønske om å delta på et kurs hvor de kan lage måltider i tråd med en ”steinaldertankegang” – det vil si med hovedtyngden på fettrike, animalske matvarer. Vi planlegger derfor en fortsettelse av vårens kurs i uke 40 (første uke i oktober). Da kommer Johnny Laupsa-Borge til å planlegge høyfettmenyer, veilede matlagningsgrupper og forelese om matkvalitet. Vi satser å få med oss Keyhan, som på dette kurset vil hjelpe deltakerne til å kvitte seg med gamle uvaner i matveien, slik at overgangen til et optimalt lavkarbokosthold blir varig og ikke bare noe man driver med på kurs…

Ved siden av matlagingskurset vurderer vi å avholde et nytt kurs etter samme modell som i april for nye deltakere, trolig tidlig i september. Får vi til det, kan deltakere fra denne gruppa gjerne delta på kurs nr. 2, hvor vi av praktiske årsaker må begrense deltakerantallet til 20 personer. Vi kommer til å bestemme nærmere detaljer for de nye kursene i løpet av mai og håper at alle som kan tenke seg å delta, melder sin interesse til Birthe på birthe@vof.no.

Vi gleder oss til å treffe gamle og nye kursdeltakere igjen til høsten. Akinon er en perle av et sted og må oppleves av så mange som mulig!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner