Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Boktips nr. 2 2017

Hold deg ung og frisk – lenge!

Den allsidige og engasjerte legen Audun Myskja er kjent for mange. Han har en helhetlig tilnærming til helse og er opptatt av å se hele mennesket i sin behandling av pasienter. I sin nyeste bok tar han opp et tema som burde interessere mange: Hva vi selv kan gjøre for å øke mulighetene for å holde oss spreke og friske gjennom hele livet – uansett om vi er 20, 50 eller 90. Ved å ta riktige valg kan vi oppleve mye rikdom i form av velvære og sunnhet også når vi blir eldre.

Noen av rådene vil du kjenne igjen, mens andre kanskje både overrasker og provoserer. Bokas 12 ”ungdomskilder” inkluderer for eksempel både bruk av stresshåndtering, sansestimulering, tankekraft og fysiske øvelser, og avsluttes med en liste over 10 ting du bør gjøre hver dag. Boka er skrevet med varme og både lettlest og inspirerende for deg som vil ha det best mulig, lengst mulig.

Myskja er overlege og spesialist i allmennmedisin, har en doktorgrad i bruk av musikk i eldreomsorgen, og driver Senter for livshjelp på Ski utenfor Oslo. ALJ

Forfatter: Audun Myskja
Tittel: Ungdomskilden. 12 gode valg for livet.
Utgiver: J. M. Stenersen
Utgivelsesår: 2017
ISBN: 9788272016332
Pris: kr 399


Har mannen nøkkelen tıl lykkelige parforhold?

Dette hevder John Gottman, som er professor emeritus i psykologi, og kjent som en av verdens fremste samlivsforskere. Sammen med kona Julia Schwartz forklarer han i denne boka hvorfor det er mannen – ikke kvinnen – som sitter med nøkkelen til et godt parforhold. Boka har en ny vinkling på de ”tradisjonelle” holdningene til det som skaper samlivslykke, men i motsetning til mange andre synspunkter er Gottman-parets anbefalinger basert på solid forskning gjennom mange år. Deres forklaring er at dersom mannen lærer å forstå kvinnen bedre og klarer å møte hennes følelsesmessige behov, vil begge få det bedre. Belønningen er ifølge Gottman og Schwartz veldig god for de fleste menn: De vil oppleve mindre krangling og få mer (og bedre) sex. Forskning viser også at menn i sunne og lykkelige forhold tjener mer, lever lenger, har færre kroniske sykdommer og opplever mindre kognitiv svikt når de blir eldre. Så menn; les denne boka, er dere snille. Dere kommer til å gjøre mange kvinner glade – i tillegg til at dere selv sannsynligvis altså får mer – eh – et bedre samliv. ALJ

Annonse:

Forfattere: John M. Gottman og Julie Schwarz Gottman
Tittel: Det kvinner vil ha, det menn vil ha. Den nye forskningen om nøkkelen til lykke hos begge.
Utgiver: Panta forlag
Utgivelsesår: 2017
ISBN: 9788279008156
Pris: kr 349

You may also like
Jevninger
Gjør det lettere å lære norsk rettskriving
Trådløse nettverk? Ikke i skoler og barne- hager på Kypros
Oppdatering om stråling fra andre land

Legg igjen et svar