Skip to main content

Brus og barnløshet

En rekke studier har vist sammenheng mellom inntak av sukkerholdig brus og dårlig sædkvalitet, og kvinners brusinntak er i noen studier vist å ha sammenheng med lavere fruktbarhet. På denne bakgrunn undersøkte forskere fra USA brusdrikking hos vel 3 800 kvinner som planla å bli gravide og vel 1 000 av deres mannlige partnere. De fulgte deltakerne inntil de ble gravide eller opp til 12 menstruasjonssykluser. Kvinnene var i alderen 21–45 år, hadde forsøkt å bli gravide i opp til seks måneder og brukte ikke prevensjon.

Før studien startet, ble deltakernes inntak av sukkerholdig og lettbrus, fruktjuicer, energi- og sportsdrikker i de fire foregående ukene kartlagt. Resultatene viste at både for kvinner og menn var et økende inntak av sukkerholdig brus forbundet med økte problemer med å bli gravide. Det var ingen sammenheng for inntak av lettbrus. IM

Kilde:

Hatch EE, Wesselink AK, Hahn KA mfl. Intake of sugar-sweetened beverages and fecundability in a North American preconception cohort. Epidemiology 2018; 29: 369–78.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29384791


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner
LES OGSÅ  Insulinresistens og infertilitet