Skip to main content

En leges drepende oppgjør med pandemihåndteringen

Ukeslutt 30. september 2022 Les legens drepende oppgjør med pandemihåndteringen i USA, og en tilsvarende kritikk som er reist i Australia. Les også om Frode som har skrevet eventyrbok for å vekke verden om pandemihåndteringen. Flere lesetips:

  • Takket være økt strømstøtte ble 260 tonn grønnsaker reddet fra destruksjon på én gård.
  • Hvis bøndene ikke får råd til å produsere og lagre mat, vil mange av oss slite.
  • Er plantebasert ”kjøtt” trygt å spise?
  • Tilskudd av vitamin D reduserer kreftpasienters behov for smertestillende opioider.
  • Årsaker til at norske kreftpasienter velger alternativ/komplementær behandling.
  • Historisk oversikt over fordelene av mettet fett.
  • Fire kopper te om dagen kan redusere risikoen for å utvikle diabetes type 2.

Tekst Iver Mysterud

Fagredaktør Iver Mysterud
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet

Drepende oppgjør med pandemihåndteringen i USA

Den amerikanske legen Russel L. Blaylock (f. 1945) har i årevis vært en modig, uavhengig kritiker av en rekke forhold i medisinen generelt, spesielt i USA. I april tok han det sterkeste oppgjøret med pandemihåndteringen i USA jeg noensinne har lest.

Heldigvis har ikke pandemihåndteringen vært like ille i Norge, men mye av det Blaylock skriver, er relevant også for det mange nordmenn opplevde under pandemien. Artikkelen anbefales dem som ennå orker å lese om temaet. Den er sterkt kritisk og karakteriserer toneangivende personer og myndigheter i USA. Mye av de Blaylock tar opp vil være kjent for de fleste, men her er alt satt sammen som en drepende kritikk av pandemihåndteringen i USA.

LES OGSÅ  Britisk lege og forsker har anmeldt mediehus for ærekrenkelse om statiner

Sterk kritikk av pandemihåndteringen i Australia

I en rapport fra Institute of Public Affairs retter professor Mirko Bagarić (f. 1985) i september en bitende kritikk av hvordan pandemien ble håndtert i provinsen Victoria.

I gjennomgangen viser han hvordan provinspolitikerne i Victoria overkjørte lovbestemmelser. Mer enn 50 000 uskyldige ble ofre for kriminell straffeforfølgelse for brudd på de ulovlige covid-19-restriksjonene.

Eventyr for å vekke verden om pandemihåndteringen

Frode Burdal Klevstul har skrevet eventyrbokaBill Goats and the Forest. Klevstul og boka ble presentert på Hemali.no 25. september.

Klevstul uttalte følgende: – Jeg håper og tror denne boka kan endre folks oppfatning om det som skjer i verden. Håpet er at den kan nå mange fordi det ikke er en 600 siders tung fagbok.

260 tonn grønnsaker reddet på én gård

Dette skyldes økt strømstøtte, men den aktuelle grønnsakbonden tror ikke han tør å satse på neste sesong. Han er en av mange bønder som lider økonomisk grunnet høye strømpriser. Hvis mange bønder slutter å produsere mat, vil det gå ut over forbrukerne i neste omgang ved at tilbudet blir dårligere. Les saken på Hemali.no 23. september.

Er plantebasert ”kjøtt” trygt å spise?

Impossible Burger, det plantebaserte ”kjøttet” som er anbefalt og finansiert av Bill Gates, ble i et forsøk funnet å vise tegn på å være giftig for rotter.

En nøkkelingrediens i produktet er soyaleghemoglobin (SLH), som skal få det til å smake og blø som ekte kjøtt. Mat- og legemiddelverket i USA (FDA) nektet først å godkjenne sikkerheten til SLH da det første gang ble kontaktet av selskapet. Dette kommer fram i en artikkel på GMwatch.org 20. september.

LES OGSÅ  Barn og mobilstråling

Resultatene fra rottestudiene kan tyde på at FDAs bekymringer var berettiget. Rotter som ble matet med SLH fra genmodifisert gjær, utviklet uforklarlig vektøkning, endringer i blodet som kan indikere en begynnende betennelse eller nyresykdom, og mulige tegn på anemi.

Vitamin C mot kreft

Basert på eksisterende systematiske oversikter og metaanalyser gjennomførte kinesiske forskere en spesiell type gjennomgang og vurdering av eksisterende dokumentasjon. Kan inntaket av vitamin C påvirke forekomsten og utfallet av flere kreftformer? De identifiserte 22 krefttilfelle i 3562 artikler, og resultatene ble publisert i Frontiers in Nutrition i januar.

Inntak av vitamin C viste omvendt sammenheng med forekomsten av blærekreft, brystkreft, livmorhalssvulster, endometriekreft, spiserørskreft, magekreft, gliom, lungekreft, bukspyttkjertelkreft, prostatakreft, nyrecellekreft og total kreftforekomst. Inntaket antydet redusert risiko for brystkreftprognose (tilbakefall, kreftspesifikk dødelighet og dødelighet av alle årsaker).

Vitamin D-tilskudd reduserer kreftpasienters behov for opioider

Svenske forskere har testet effekten av tilskudd av 40 mikrogram vitamin D3 per dag eller placebo i 12 uker på 244 framskredne kreftpasienter med påvist vitamin D-mangel. Resultatene ble publisert i fagtidsskriftet Cancers 23. juli.

Forsøket viste et redusert behov for smertelindring og mindre kreftrelatert trøtthet hos dem som fikk vitamin D3.

Kreft: Derfor velger kreftpasienter alternativ behandling

En norsk studie om komplementær og alternativ behandling ved kreft ble publisert i juli 2022.

Den ble gjennomført av NAFKAM i samarbeid med Kreftforeningen høsten 2021 med deltakerne i Kreftforeningens brukerpanel. Resultatene av studien ble omtalt på Hemali.no 23. september.

Kos deg med mettet fett, det er sunt!

Det er det klare budskapet til den amerikanske legen Donald W. Miller, Jr. (f. 1963), i en artikkel på LewRockwell.com.

Her gis en oversikt over hva mettet fett er, innvendingene mot å spise det og argumenter for å spise mettet fett. Dette er en god historisk oversikt over temaet.

LES OGSÅ  Vitamin D-mangel knyttes til selvmord

Te mot diabetes

Kinesiske forskere har påvist at fire kopper te om dagen kan redusere risikoen for å utvikle diabetes type 2, alle andre faktorer holdt konstant. Studien ble omtalt i The Guardian 18. september.

Virkningen gjelder både svart, grønn og oolongte. Fire kopper te per dag reduserte risikoen med 17 prosent etter ti år.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner