Skip to main content

Vitamin D reduserer menstruasjonssmerter og medikamentbruk

En omfattende gjennomgang av 10 studier viste mindre menstruasjonssmerter blant kvinner som fikk vitamin D, sammenliknet med kontroller.

Den amerikanske osteopaten Joseph Mercola gir i en artikkel på Mercola.com 26. april en oversikt over betydningen av nok vitamin D for kvinners menstruasjonsplager.

Å optimalisere vitamin D-nivåene kan lindre smertefulle menstruasjoner eller dysmenoré. Vitamin D reduserer både betennelse og ugunstige prostaglandiner. Forhøyede prostaglandinnivåer kan føre til mer intense sammentrekninger av livmormuskulaturen, en viktig bidragsyter til menstruasjonssmerter.

Mindre menstruasjonssmerter

En omfattende gjennomgang av 10 studier viste redusert smerteintensitet av dysmenoré blant kvinner som fikk vitamin D, sammenliknet med kontroller. En undergruppeanalyse viste også at vitamin D-tilskudd reduserte smerteintensiteten hos de med vitamin D-mangel. Progesteron er en annen nøkkelbehandling for menstruasjonssmerter.

Vår kommentar:

Dette er nok et eksempel på hva lavt nivå av vitamin D kan føre til. Moralen er å få nok soleksponering i sommerhalvåret og ta tilskudd av vitamin D i vinterhalvåret. En av pionerene i bruk av progesteronkrem i USA er legen John R. Lee.  I Norge har legen Leif Ims mest erfaring. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

LES OGSÅ  Diabetes, sol og D-vitamin

Støtt det frie ord!

Du som støtter Helsemagasinet, støtter det frie ord. VI håper på din hjelp for å kunne sikre videre drift. Alle summer mottas med stor takk!  Her ser du vår Spleis.

Ingen ende på parallelle universer i ernæring / 2024 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner