Kategorier
Døde fuglene i Finnmark av stråling?
Denne uka kan du lese at den voldsomme døden av krykkjer i Finnmark i juli og august kan skyldes radarstråling. Videre tar vi opp dette:
Tekst Iver Mysterud Foto Pierre Bamin på Unsplash
- MTB Kvikk-skandalen og AMS-pandemien gjelder samme sak: et énøyd strålevern
- Kombivaksiner mot covid-19 og influensa knyttet til hjerneslag
- Helsefordeler av kokosnøttsukker
- Kan ”hypervaksinering” gi immunforstyrrelser og autisme?
- Det viktigste er å føle at man har sovet godt
- Kan hemmeligheten bak Hashimotos og Graves sykdom gjemme seg i tarmen?
- Til tross for globalt press for alternative proteiner fortsetter amerikanere å spise kjøtt
- Tradisjonell kinesisk medisin mot alderslangsynthet
- Antialdringseffekter av agurker
- Hva tenker folk på når de legger seg?
- Tips fra en mikrobiolog for å unngå matforgiftning
- Ensomhet øker risikoen for Parkinsons sykdom
- Tiltak for å motvirke ubalansert stoffskifte
- Pasienter med fibromyalgi fikk mindre smerter etter kognitiv atferdsterapi
- Metylenblå – en antioksidant som reparerer aldrende hud og gir bedre hjernehelse
- Mikrober, vannkvalitet og sikkerhetstips ved dusjing
- Fokus på fettlever
- Tradisjonell kinesisk medisin mot menssmerter
- Virkninger av mikroplast på hjernen og andre organer
Radarstråling bak fugledød i Finnmark?
I juli og august preget fugledød i Finnmark nyhetsbildet. I naturreservatet på halvøya Ekkerøy i Vadsø kommune døde minst 15 000 truede krykkjer. De hekker i området om sommeren.
Totalt antall krykker i Norge var beregnet til 50 000, hvilket betyr at 30 prosent døde.
Medier nevnte fugleinfluensa som årsak til tragedien.
I nyhetsbrevet til amerikaneren Arthur Firstenberg 18. oktober trekkes imidlertid fram en helt annen mulig årsak, nemlig stråling fra et nytt, stort radaranlegg. Anlegget ligger 50 km unna, og naturreservatet ligger rett i radarens ”skuddlinje”.
Radaren Globus III ble bygget av USA på Vardøya. Den ser ut til å være en del av et sivilt forsvarsnettverk kalt Space Fence. Detaljer om dette er hemmelig, men Firstenberg har funnet et dokument som viser at anlegget skulle komme i drift i 2023.
Helsemagasinet: Elektromagnetisme gjør planter, dyr og mennesker syke
MTB Kvikk-skandalen og AMS-pandemien gjelder samme sak: et énøyd strålevern
Etter at BT/E24 har skrevet mangelfullt om rettsprosessen mot de nye automatiske strømmålerne (AMS), nektes hovedmannen bak saken – Einar Flydal – å få publisert sine kommentarer i store medier. Argumentene ble i utvidet form publisert på Steigan.no 5. oktober.
I innlegget trekker han paralleller til debatten om motortorpedobåten KNM Kvikk på 1990-tallet. Besetningen fikk kreft, og besetningens nyfødte barn fikk store skader. Om bord skulle sterke sendere forstyrre (jamme) andre skips radiokommunikasjon, og besetningen ble kraftig eksponert.
Flydal mener det er samme årsak til problemene på besetningen til Kvikk og mange som i dag ikke tåler stråling fra automatiske strømmålere, trådløse nettverk og mobiltelefoner. Han mener videre at begge sakene viser hvordan Statens strålevern svikter når det avviser at strålingen kan gi helseplager og ‑skader.
Lene Hannisdahl Haug til Helsemagasinet: – Jeg er flyktning i eget land.
Kombivaksiner mot covid-19 og influensa knyttet til hjerneslag
Forskere har nylig rapportert om forhøyet risiko for hjerneslag blant visse grupper. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 27. oktober.
Helsemagasinet: En kardiologs varsel om Pfizers vaksine.
Helsefordeler av kokosnøttsukker
Dette sukkeret er lagd fra saft som renner fra kokostreets blomsterstander, som er klaser av blomster på en stilk. Kokosnøttsukker motvirker inflammasjon, beskytter hjertet og inneholder flere næringsstoffer. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 6. oktober.
Helsemagasinet: Se alt du kan bruke kokosfett til!
Kan ”hypervaksinering” gi immunforstyrrelser og autisme?
Ja, har den amerikanske legen og professoren Peter McCullough nylig uttalt. Han påstår at barn som ikke får noen vaksiner, er friskere under nåværende forhold.
McCullough hevder at problemet er den økte intensiveringen av vaksinasjon blant barn, noe som kan forstyrre deres immunforsvar og føre til nevropsykiatriske sykdommer som autisme.
Hypervaksinasjon er gjentatt vaksinasjon av et individ som allerede er immunisert. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 24. oktober.
Helsemagasinet: MMR-vaksine og autisme.
Det viktigste er å føle at man har sovet godt
Antall timer søvn henger ikke alltid sammen med hvor bra man føler seg, antyder en ny studie i Emotion. Dette er tema for en artikkel på Forskning.no 15. august.
Helsemagasinet: Slik påvirker mat og trening søvnen.
Kan hemmeligheten bak Hashimotos og Graves sykdom gjemme seg i tarmen?
Nyere studier har påvist at personer med disse to autoimmune sykdommene har andre typer bakterier i tarmen enn friske individer. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 11. oktober.
Helsemagasinet: Irritabel tarm og stoffskifteproblemer.
Til tross for globalt press for alternative proteiner, fortsetter amerikanere å spise kjøtt
Klimaalarmisme er en viktig driver i framstøtet for alternative proteinkilder og krigen mot kjøtt, men mange amerikanere vender ryggen til budskapet. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 20. oktober.
Helsemagasinet på besøk hos grisebonde: – Spis svin med god samvittighet!
Tradisjonell kinesisk medisin mot alderslangsynthet
Å lese og utføre andre oppgaver som krever synsskarphet, blir stadig vanskeligere etter fylte 40 år. Når synet ikke lenger er skarpt og klart, belastes øynene, og dette kan føre til hodepine, og det blir vanskelig å se ting på nært hold.
Disse symptomene kan indikere begynnelsen av alderslangsynthet. Hva kjennetegner tilstanden, og hva kan gjøres for å motvirke den? Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 10. oktober, som diskuterer teknikker fra tradisjonell kinesisk medisin, blant annet akupunktur.
Helsemagasinet: Test din biologiske alder.
Antialdringseffekter av agurker
Agurker er den fjerde mest dyrkede grønnsaken i verden. De inneholder 96 prosent vann, men en del silisium, som er en viktig komponent i bindevev (muskler, leddbånd, brusk, bein og hud). Agurker inneholder også ionisk kalium, magnesium og litt vitamin C (2,8 mg/100 g), noe som gir dem en alkaliserende effekt i kroppen. I tillegg er agurker rike på væsker som hydrerer hud, ledd og vev.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 9. oktober.
Helsemagasinet: Se hvilken mat som gir mest næring.
Hva tenker folk på når de legger seg?
Hyggelige tanker og oppmerksom meditasjon er to metoder for å hvile et travelt søvnsinn. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 7. oktober.
Helsemagasinet: Kamille mot søvnproblemer.
Tips fra en mikrobiolog for å unngå matforgiftning
Hvert år blir 2,4 millioner mennesker i Storbritannia matforgiftet, hovedsakelig av virus og bakterier i maten. Hva kan man gjøre for å minimalisere risikoen for å bli matforgiftet?
Det er tema for en artikkel i The Epoch Times 6. oktober.
Helsemagasinet: Faste beskytter mot bakterieinfeksjon.
Ensomhet øker risikoen for Parkinsons sykdom
Leger har lenge visst at genetikk, giftstoffer og hodeskader kan øke risikoen for å utvikle denne progressive bevegelsesforstyrrelsen. Nå indikerer forskning publisert i JAMA Neurology 2. oktober at ensomhet også kan spille en sentral rolle.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 13. oktober.
Helsemagasinet: Antioksidanter mot Parkinsons sykdom.
Tiltak for å motvirke ubalansert stoffskifte
Enten man sliter med lavt eller høyt stoffskifte, kan regelmessig massering av et spesielt akupunkturpunkt ha helbredende effekt. Det er tema for en artikkel i The Epoch Times 17. oktober. Den tar også opp andre tiltak man kan sette inn ved stoffskifteproblemer.
Helsemagasinet: – Unyansert om stoffskifteproblemer i norske medier.
Pasienter med fibromyalgi fikk mindre smerter etter kognitiv atferdsterapi
En studie som er akseptert for publisering i Arthritis and Rheumatology, inkluderte 100 personer som ble delt inn i to grupper. Den ene halvparten fikk kognitiv adferdsterapi, mens den andre fikk undervisning om sykdommen. I kognitiv terapi bruker en behandler ulike teknikker for å endre tankemønstre og negative stemninger.
Pasientundervisning handler om å gi kunnskap om sykdommen og hvordan pasienter selv kan bidra til å lindre smerter. Det viste seg at deltakerne som fikk terapi, hadde mindre vondt og tenkte annerledes om smerten etter åtte uker. Dette kom fram via undersøkelser, egenvurdering av smertetilstand og MR-undersøkelser av hjernen. Saken er omtalt på Forskning.no 16. oktober.
Helsemagasinet: Tang mot betennelser generelt og fibromyalgi spesielt.
Metylenblå – en antioksidant som reparerer aldrende hud og gir bedre hjernehelse
Studier viser at metylenblå kan revitalisere aldrende hud og styrke hjernefunksjonen ved å øke antallet mitokondrier. Dette stoffet fungerer som en kraftig antioksidant med tilsynelatende bedre cellulære reparasjonsevner enn vitamin C.
Helseeffekter av metylenblå blir tatt opp i en artikkel i The Epoch Times 2. oktober.
Helsemagasinet: Mindre rynker med antioksidant.
Mikrober, vannkvalitet og sikkerhetstips ved dusjing
Mange tror at de dusjer alene, men forskning viser at det er et populært samlingssted for mikrober. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 16. oktober.
Helsemagasinets anmeldelse: Mesterverk om banebrytende vannforskning.
Fokus på fettlever
Fettlever kan gjøre organet mer utsatt for betennelse og arrdannelse. Dette kan over tid føre til skrumplever, leverkreft eller leversvikt. En artikkel i The Epoch Times 15. oktober fokuserer på symptomer, årsaker, konvensjonell og naturlig behandling av fettlever.
Helsemagasinet: Frukt bidrar til fedme.
Tradisjonell kinesisk medisin mot menssmerter
En artikkel i The Epoch Times 15. oktober viste at tre måneder med tradisjonell kinesisk medisin var nok til at en kvinne ble kvitt menstruasjonskramper som hun hadde slitt med i tre år.
Helsemagasinet: Naturlig metode for hormonell helse.
Virkninger av mikroplast på hjernen og andre organer
Tidlig forskning viser grunn til bekymring: Mikroplast kan forårsake betennelse og oksidativt stress hos mus og akkumuleres i dyreorganer. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 12. oktober.
Helsemagasinet: Farvel til forbruksplasten!
God helg, og god lesning!