Skip to main content

Hvor er alle insektene blitt av?

I enkelte tradisjonelt insektsrike områder er det nå så få insekter at vinduene kan være åpne om nettene uten at man blir plaget.

Amerikaneren Arthur Firstenberg lurer i et innlegg 20. mars på om stråling fra mobilsatellitter kan være årsaken. Dette er altså satellitter som har med mobiltelefoni å gjøre, satellitter som kommuniserer med basestasjoner eller mobiltelefoner her på jorda.

«Global vandalisme»

I artikkelen oppsummerer han det han kaller 56 års global vandalisme når det gjelder oppskytning av ulike satellitter og etterfølgende effekter på liv og helse på jorda. I 1968 ble de første militære kommunikasjonssatellittene skutt opp fra USA. I tre tiår ble atmosfæren (termosfæren) stadig fullere av hundrevis av militære satellitter.

Nå sirkulerer det mer enn 6000 satellitter.

Insekter og satelitter

På slutten av 1990-tallet ble de første satellittene for mobiltelefoni skutt opp. Nå sirkulerer det mer enn 6000 satellitter, som både kommuniserer med jorda og med hverandre. Firstenberg mener at alt liv på jorda, inkludert mennesker, fikk vesentlig dårligere levekår fra 2021, og fra 2023 ble det riktig ille.

Ikke minst ser man dette ved at det er blitt stadig færre insekter. I enkelte tradisjonelt insektsrike områder er det nå så få insekter vinduene kan være åpne om nettene uten at man blir plaget. Firstenberg er en sentral aktør innen stråling og helse og er særlig kjent for den monumentale oppsummeringsboka Den usynlige regnbuen fra 2018.

LES OGSÅ  Bananflue som indikator på mobilstråling

Vår kommentar:

Dette er et sentralt tema å få fram i lyset. De siste årens oppskytning av kommunikasjonssatellitter har foregått helt ukontrollert. Man burde ha testet effekter på insekter, planter og dyr allerede mens oppskytingen var på planleggingsstadiet. Firstenberg tok ellers opp om disse satellittene kan true alt liv på jorda i sitt nyhetsbrev 14. desember. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Elektromagnetisme gjør planter, dyr og mennesker syke

 


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner