Skip to main content

Kan neseplukking bidra til Alzheimers sykdom?

Ja, ifølge en studie publisert i Biomolecules 24. oktober er det mulig. Neseplukking kan nemlig bidra til inflammasjon.

Stadig mer forskning underbygger at inflammasjon i hjernen/nervevev kan være en del av sykdomsprosessen ved Alzheimers sykdom. De siste årene har ny forskning undersøkt hvorvidt invaderende patogener fra det ytre miljøet kan starte eller akselerere de nevroinflammatoriske prosessene i sykdommen.

I artikkelen fremmer forskerne hypotesen om at inflammasjon ved Alzheimers sykdom delvis kan være forårsaket av virus, bakterier og sopp som kommer inn i hjernen gjennom nesen og luktesystemet. Luktesystemet er en plausibel inngangsportal som sykdomsframkallende mikroorganismer kan komme seg inn i hjernen på, gitt dets direkte forbindelse til hjernen og dens involvering i de tidlige stadiene av sykdommen. Saken er tatt opp i en artikkel av den amerikanske osteopaten Joseph Mercola 21. mars.

Vår kommentar:

Dette er en interessant hypotese. Fra før er det kjent at mange med Alzheimers sykdom har infeksjoner i hjernen. Det kan være bakterier, virus, sopp og protozoer (encellede dyr) som Toxoplasma gondii. Stadig flere forskere er opptatt av denne problemstillingen. Jeg vier ett kapittel til infeksjoner i min bok Håp ved demens og Alzheimers sykdom (2018). IM

LES OGSÅ  Nevrologen som kan helbrede Alzheimers sykdom

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Hva alle bør vite om demens og Alzheimers sykdom
Er årsaksrettet behandling av Alzheimers sykdom mulig?
I motbakke om Alzheimers sykdom
Fornyet håp om bedring ved Alzheimers sykdom
Briljant om Alzheimers sykdom og lavkarbo-/høyfettkost
Suveren bok om Alzheimers sykdom
Helhetlig terapi mot kognitiv svekkelse og Alzheimers sykdom


Støtt det frie ord!

Den som støtter Helsemagasinet, støtter det frie ord. VI håper på din hjelp for å kunne sikre videre drift. Her ser du vår Spleis.

Berit Nordstrand: – Du bør ha god helse for å tåle myndighetenes ernæringsråd! / 2024 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner