Skip to main content

Finn et valgt kort med magi

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Prøv deg som kortkunster»]Har du lyst til å lære noen enkle kortkunster som du kan bruke for å underholde deg selv og dine venner? På Leke litt-sidene i VOF finner du forklaringen til en kortkunst du kan prøve deg på. Lykke til. Magiske hilsener fra Kurt Bai.[/gdlr_box_icon]

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Kortstokken blandes av en tilskuer som velger et antall kort i all hemmelighet ved en tilfeldighet. Dette gjør han/hun ved å ta av en liten kortbunke, telle kortene og huske antallet i bunken før kortene gjemmes i lomma eller annet sted. Han/hun gjør dette mens du ser bort og teller så stille at du ikke vet hvilket antall han kom fram til.

Vend deg så mot tilskueren, ta kortstokken og be vedkommende huske det kortet som faller på hans/hennes tall når du blar opp ett kort om gangen.

Hvis vedkommende for eksempel tok av en bunke med 8 kort, skal han/hun merke seg kortet som faller på plass nummer 8 og huske det. Han/hun skal ikke gi tegn til deg når du har delt ut antallet, men be deg stoppe når du har delt godt forbi dette kortet.


Du overtar

LES OGSÅ  Kortkontroll

Hold kortene med baksiden opp og bla opp ett kort om gangen og legg dem med bildesiden opp på bordet i en bunke. Tell kortene høyt for å være sikker på at han/hun vet nøyaktig hvilket kort som dukker opp på det hemmelig valgte nummeret.


Etter at vedkommende er sikker på at du har delt forbi kortet (slik at du ikke har peiling på hvilket kort som gjelder), skal han/hun stoppe deg.

Etter utdelingen er stanset, legger du sammen kortene igjen slik: Ta alle kortene som ligger på bordet og legg dem under den gjenværende kortstokken med alle bildesidene ned.

Utrolig nok vet du nå nøyaktig på hvilket nummer regnet fra toppen av kortstokken det aktuelle kortet befinner seg. Du kan nå legge ned ett kort om gangen og stanse på akkurat det kortet din venn har husket på. Poenget er å telle fram til riktig kort.

Hvordan vet du svaret?

La oss anta at din venn stoppet deg på det 16. kortet. Da trekker du 16 fra 52 (det må være 52 kort i stokken) og får 36. Hjelperens kort ligger på 36.-plass regnet fra toppen.

Et annet eksempel: Hadde din venn stoppet deg på det 22. kortet, ville din venns kort ha ligget på (52 – 22 = 30) plass nr. 30 regnet fra toppen.

Det er ikke god tryllekunst å telle ned til for eksempel det 30. kortet og vise at dette er kortet. Du kan gjøre det mer underholdende for eksempel ved å dele kortene du legger på bordet i ulike bunker med et antall bestemt av tilskueren og så ”føle” deg fram til det riktige kortet. Start med å øve på trikset for deg selv før du demonstrerer det for andre.

LES OGSÅ  Elektriske korttriks

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner