
Fløtefri ”fløte” til kaffen
Bli abonnent av Helsemagasinet og få Hormonskolen som PDF i velkomstgave!
Som abonnent får du:
Rabatterte priser på utvalgte produkter i Helsemagasinets nettbutikk
Tilgang til over 3000 artikler om helse
Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
Prøv Helsemagasinet for så lite som 10 kroner i 10 dager!
[gdlr_box_icon icon=”none” title=”Noe godt”]Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no!
Tekst Anne Lene Johnsen Foto Melissa Thelwall Bjargo[/gdlr_box_icon]
Liker du egentlig fløte i kaffen, men tåler det ikke så godt? Her er et alternativ fra kostveileder Melissa Thelwall Bjargo.
Du trenger:
1 kopp mandelmelk (cirka 2 dl) Kremen fra 1 boks kokosmelk (sett den kaldt så den skiller seg) ½ ts vaniljepulver
Slik gjør du:
Bland alt sammen og kok opp mens du visper forsiktig. Ta kjelen av varmen og sett den deretter tilbake på platen igjen på lav varme. La melka småputre cirka et kvarters tid. Hell over på en glassbeholder eller liknende og la den kjøles ned. Oppbevar i kjøleskap.
Tips: Om du liker litt søtt i kaffen, kan du ha i 2 ss kokosblomstsukker før du koker opp. Da blir den god og søt!
[gdlr_box_icon icon=”none” title=”Oppskriften kommer fra:”]Melissa Thelwall Bjargo (f. 1980) er utdannet kostholdsveileder og driver egen helsekostforretning i Albir, Spania. Hun prøver å gjøre hverdagen med sine to små barn så lavkarbo-/høyfett-tilnærmet som mulig. Melissa driver bloggen www.melissaspania.no hvor hun presenterer oppskrifter og tanker fra sin hverdag.[/gdlr_box_icon]