Skip to main content

Fløtefri ”fløte” til kaffen

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Noe godt»]Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no!

  OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Tekst Anne Lene Johnsen     Foto Melissa Thelwall Bjargo[/gdlr_box_icon]

Liker du egentlig fløte i kaffen, men tåler det ikke så godt? Her er et alternativ fra kostveileder Melissa Thelwall Bjargo.

Du trenger:

helseogkropp.no - lindre smerter


1 kopp mandelmelk (cirka 2 dl)
Kremen fra 1 boks kokosmelk (sett den kaldt så den skiller seg)
½ ts vaniljepulver

Slik gjør du:

Bland alt sammen og kok opp mens du visper forsiktig. Ta kjelen av varmen og sett den deretter tilbake på platen igjen på lav varme. La melka småputre cirka et kvarters tid. Hell over på en glassbeholder eller liknende og la den kjøles ned. Oppbevar i kjøleskap.

Tips:
Om du liker litt søtt i kaffen, kan du ha i 2 ss kokosblomstsukker før du koker opp. Da blir den god og søt!

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Oppskriften kommer fra:»]Melissa Thelwall Bjargo (f. 1980) er utdannet kostholdsveileder og driver egen helsekostforretning i Albir, Spania. Hun prøver å gjøre hverdagen med sine to små barn så lavkarbo-/høyfett-tilnærmet som mulig. Melissa driver bloggen www.melissaspania.no hvor hun presenterer oppskrifter og tanker fra sin hverdag.[/gdlr_box_icon]


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…?