Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Ibuprofen gir lavere testosteron

Ibuprofen gir lavere testosteron

Unge menn som tar smertestillende medikamenter som inneholder virkestoffet ibuprofen, får lavere nivåer testosteron. Det kommer fram av dansk-fransk forskning. Bare et par uker med regelmessig bruk av slike medikamenter hos yngre menn kan resultere i at de får et testosteronnivå på linje med 70-åringer.

Forskerne studerte 31 mannlige pasienter i alderen 18 til 35 år. Det ble trukket lodd om hvem som skulle få 600 mg ibuprofen to ganger daglig og hvem som skulle få placebo i to uker før en belastningstest og i 30 dager etter testen. Etter to uker hadde de som fikk ibuprofen, forhøyet nivå av luteiniserende hormon (LH). LH-nivået stiger når hjernen forsøker å kompensere for et redusert testosteronnivå, såkalt kompenserende hypogonadisme. Dette er en prosess man ofte ser hos eldre menn. Ved å ta vevsprøver fra testiklene til mennene i forsøket ble det påvist at ibuprofen ikke bare påvirker testosteronnivået, men også en rekke andre hormoner.

I en tid der mange er bekymret for at menns reproduktive helse er blitt dårligere, er det viktig å merke seg at regelmessig bruk av ibuprofen kan påvirke testosteronnivået negativt. Ibuprofen finnes i Ibux, Ibumetin, Brufen, Ibuprofen og Ibuprox. IM

Kilde:

Kristensen DM, Desdoits-Lethimonier C, Mackey AL mfl. Ibuprofen alters human testicular physiology to produce a state of compensated hypogonadism.

Annonse:

PNAS 2018; 115: E715–24. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29311296

You may also like
Bikarbonat
Sentral grunnbok om energimedisin
Uvurderlige oppslagsverk om muggsopper
Diabetes, sol og D-vitamin

Legg igjen et svar