Kategorier
Kaffe mocca
Nå som høsten er over oss og kulda snart setter inn, kan det være fint å kose seg med en kopp varm kaffe tilsatt fløte fra ku eller mandler…
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Tekst Anne Lene Johnsen Foto Ingvild Lien
Kaffe mocca er en versjon av kaffe latte eller kaffe med melk. Ingvild Lien serverer oss gjerne sin kaffe mocca, eller som hun sier, dreier det seg om ”en kaffedrikk med litt sjokoladesmak”. Hun sier at denne er minst like god som dem du får på kafé, men uten sukker. Dessuten er det jo mye billigere å lage sånt selv…
Her er Ingvilds oppskrift:
3 ts pulverkaffe
2 ts kakaopulver, ikke O’boy eller noe med sukker i, bare rent kakaopulver.
1-2 ts Sukrin® etter hvor søt du vil den skal være.
Kokende vann
1-2 dl fløte (hvis du ikke tåler melk, kan du prøve mandelfløte. Spør om de har det i helsekosten eller se www.altshop.no, red.anm.)
Både økologisk kaffe og kakao er lett å oppdrive i butikken.
Slik gjør du:
Bruk for eksempel et glass eller en kopp som rommer cirka 3 dl. Ta pulverkaffen og kakaopulveret i koppen. Hell i 1-2 dl kokende vann og rør til alt er oppløst. Hell deretter over 1-2 dl fløte eller så mye du vil. Du kan varme opp fløten hvis du vil ha kaffedrikken glovarm, men jeg syns den blir akkurat passe ved å helle kald fløte over.