
Kornfritt brød fra glutenfri bakebok
Bli abonnent av Helsemagasinet og få Hormonskolen som PDF i velkomstgave!
Som abonnent får du:
Rabatterte priser på utvalgte produkter i Helsemagasinets nettbutikk
Tilgang til over 3000 artikler om helse
Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
Prøv Helsemagasinet for så lite som 10 kroner i 10 dager!
Mange som legger om til et glutenfritt kosthold, savner brød.
Tekst Anne Lene Johnsen Foto Shutterstock
[gdlr_box_icon icon=”none” title=”Om boka”]Forfatter: Kristin Granli Tittel: Ekte brød uten gluten og ferdige melmikser Utgiver: Cappelen Damm AS Utgivelsesår: 2016 ISBN: 9788202513573 Pris: kr 379[/gdlr_box_icon]
I handelen finnes det en del ferdige melblandinger og andre glutenfrie produkter. En ulempe med mange slike er at de inneholder en hel del stivelse og tilsetningsstoffer. I tillegg erfarer mange at glutenfrie brød blir både tørre, rare og smaker lite fristende.
I boka Ekte brød uten gluten og ferdige melmikser (Cappelen Damm, 2016) presenterer forfatter Kristin Granli en samling brødoppskrifter for den som både vil ha velsmakende og mer næringsrike brød enn ferdigproduktene i handelen. Hun bruker blant annet bokhvete-, brunris- og hirsemel, og brødene har høyere fiber- og proteininnhold enn kjøpebrød og mange andre glutenfrie oppskrifter. Selv om noen av brødene fremdeles inneholder en del karbohydrat, er mengden lavere enn i ferdigblandinger flest. Det er jo heller ikke meningen at vi skal spise mange brødskiver hver dag, men i blant kan en skive være godt tilbehør. Granli bruker “mykt margarin” i sine oppskrifter, mens vi anbefaler smør eller annet naturlig fett.
For den som vil ha noen erstatninger til brød i blant, kan boka være til inspirasjon. Bare pass på den totale karbohydratmengden. I tillegg til oppskriftene får vi flere tips om hva som skal til for å få glutenfri bakst vellykket og velsmakende.