Skip to main content

Kornfritt brød fra glutenfri bakebok

Mange som legger om til et glutenfritt kosthold, savner brød.

Tekst  Anne Lene Johnsen     Foto Shutterstock

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Om boka»]Forfatter: Kristin Granli
Tittel: Ekte brød uten gluten og ferdige melmikser
Utgiver: Cappelen Damm AS
Utgivelsesår: 2016
ISBN: 9788202513573
Pris: kr 379[/gdlr_box_icon]

da8528b1-7c5a-445a-b74d-026e4719a08c_20160822115030898I handelen finnes det en del ferdige melblandinger og andre glutenfrie produkter. En ulempe med mange slike er at de inneholder en hel del stivelse og tilsetningsstoffer. I tillegg erfarer mange at glutenfrie brød blir både tørre, rare og smaker lite fristende.

I boka Ekte brød uten gluten og ferdige melmikser (Cappelen Damm, 2016) presenterer forfatter Kristin Granli en samling brødoppskrifter for den som både vil ha velsmakende og mer næringsrike brød enn ferdigproduktene i handelen. Hun bruker blant annet bokhvete-, brunris- og hirsemel, og brødene har høyere fiber- og proteininnhold enn kjøpebrød og mange andre glutenfrie oppskrifter. Selv om noen av brødene fremdeles inneholder en del karbohydrat, er mengden lavere enn i ferdigblandinger flest. Det er jo heller ikke meningen at vi skal spise mange brødskiver hver dag, men i blant kan en skive være godt tilbehør. Granli bruker “mykt margarin” i sine oppskrifter, mens vi anbefaler smør eller annet naturlig fett.

LES OGSÅ  Viktig bok om bekjempelse av infeksjoner

For den som vil ha noen erstatninger til brød i blant, kan boka være til inspirasjon. Bare pass på den totale karbohydratmengden. I tillegg til oppskriftene får vi flere tips om hva som skal til for å få glutenfri bakst vellykket og velsmakende.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner