Skip to main content

Professor Seyfried om kreft: – God behandling finnes, men den mangler businessmodell

Helsemagasinet traff Thomas Seyfried da han gjestet Norge nylig. Han er ikke nådig i sin beskrivelse av dagens kreftbehandling.
– Den lemlester og dreper, sier professor Seyfried.

Tekst og foto: Julia Schreiner Benito

Dette er en forkortet versjon av en artikkel som kommer i sin helhet i Helsemagasinets papirutgave. Det vil være i salg fra 16. mai. Ikke abonnent? Bli det her! Nederst i artikkelen finner du videointervjuer med professor Thomas Seyfried og dr. Thomas Rau.


Å utfordre grunnleggende dogmer innen vitenskap er tungt, især på feltet kreft, erfarer Seyfried. Han mener at bevisene for at kreft ikke er en genetisk sykdom er ugjendrivelige. 

Kreft er en metabolsk sykdom. Professor Seyfried.

Den rådende forklaringen på årsak til kreft er «uflaks og genfeil».
– Nei, kreft skyldes dårlig cellemiljø, sier Thomas Seyfried. Han er professor i genetikk og biokjemi ved Boston College i USA.

– Kreft har klare, underliggende årsaker

– Kreft har klare, underliggende årsaker. Kreft er et resultat av dysfunksjonell respirasjon i cellens ørsmå kraftstasjoner – mitokondriene. Felles for alle kreftceller er at mitokondriene er skadet. Skadene oppstår av et vedvarende toksisk cellemiljø som igjen er et resultat av hva vi har spist, hvordan vi har levd og hva vi har vært utsatt for av ytre påvirkninger.

Kreft er et resultat av dysfunksjonell respirasjon i cellens ørsmå kraftstasjoner.

Dr. Thomas Rau: – De fleste kreftpasienter er tarmvrak

Helsemagasinet traff også lege Thomas Rau . Han er også forsker og en pioner innen komplementær medisin. Rau er grunnlegger av og leder ved BioMed Center Sonnenberg i Sveits.

LES OGSÅ  Lettvann mot kreft

– De fleste kreftpasienter er tarmvrak. Tarmen er kroppens viktigste organ, sier Rau og viser til sammenhenger mellom tarmlekkasje, kronisk inflammasjon og kreft.
– Tarmen og kroppens immunsystem er to sider av samme sak. 

For meg blir det stadig klarere at miljøgifter er viktig årsak, men fortsatt er dette oversett i skolemedisinen.

– Skolemedisinen tar ikke hensyn til at vi nå i større grad enn før prøver å behandle årsaker til sykdom. Sykdomsbildet har endret seg dramatisk siden jeg studerte medisin. Med erfaring fra titusener av pasienter ser jeg en eksplosjon av kroniske, livsstilsrelaterte sykdommer med uklare symptomer. For meg blir det stadig klarere at miljøgifter er viktig årsak, men fortsatt er dette oversett i skolemedisinen.

– Når vi på klinikken studerer historien til tusenvis av pasienter, finner jeg tre pilarer som må behandles før de kan bli bedre av kreft og autoimmune sykdommer, sier dr. Thomas Rau.

Mer om dette og de tre pilarene finner du i en fyldig artikkel i neste nummer av Helsemagasinet.

Professor Seyfried om kreft: – God behandling finnes, men den mangler businessmodell / 2023 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft
Dr. Thomas Rau

Her kan du se et videointervju med professor Seyfried. (Engelsk)
Her kan du se et videointervju med dr. Rau. (Engelsk)Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner