Skip to main content

– Ber om unnskyldning for hvordan de uvaksinerte ble behandlet

Denne uka kan du lese om en anonym kvinne som ber om unnskyldning for hvordan uvaksinerte i Norge ble behandlet under koronapandemien. Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud

 • Øker antidepressiva risikoen for selvmord?
 • USA: Barn som ikke følger vaksinasjonsprogrammet, blir mindre syke
 • Uheldig at ”søppelmat” har blitt omdøpt til ”ultraprosessert mat”
 • ”Sunn” plantemargarin og inhabile ernæringseksperter
 • Tre problemer forbundet med å måle stress med pulsklokke
 • Biden-administrasjonen presset Amazon til å sensurere bøker under pandemien
 • Kan gulrøtter motvirke kreft?
 • Hampfrø mot betennelse
 • Beskytt knærne og styrk din helse med eldgammel egenomsorg
 • Er Oreo-kjeks mer effektive enn statiner?
 • Virusspredning motvirkes ikke av å lukke toalettlokket mens du spyler
 • mRNA-vaksiner kan være knyttet til prionliknende sykdommer
 • Vitamin B12-mangel etterlikner symptomer på MS
 • Fokus på grå stær
– Ber om unnskyldning for hvordan de uvaksinerte ble behandlet / 2024 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft
Fagredaktør Iver Mysterud

Kvinne ber om unnskyldning for hvordan uvaksinerte ble behandlet

Etter hvert ble det feil for henne å sitte der og late som. Hvor ble det av verdien om at alle er like mye verdt? Kvinnen forteller om hennes jobb på vaksinesentra og med smittesporing fra slutten av 2021, da de uvaksinerte ble møtt med dårligere service og mindre vennlighet. Alt var de uvaksinertes skyld, og slike holdninger har ingenting med genuin frivillighet å gjøre. Kvinnen er intervjuet på Hemali.no 6. februar 2024.

Helsemagasinet: Søstrene ble oppsagt fordi de som uvaksinerte ikke godtok forskjellsbehandling.

Øker antidepressiva risikoen for selvmord?

Antidepressiva foreskrives mot mer enn bare depresjon, og konsekvensene inkluderer økt risiko for selvmord. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 6. februar.

Helsemagasinet: Antidepressiva gjør mer skade enn nytte, mener forskere.

LES OGSÅ  Mobilbruk og hjernesvulst

USA: Barn som ikke følger vaksinasjonsprogrammet, blir mindre syke

Paul Thomas er en pensjonert barnelege fra Portland, Oregon. Han ble fratatt sin medisinske lisens av Oregon Medical Board fordi han publiserte data om sine funn hos pasientene: De uvaksinerte barna ble mindre syke enn de vaksinerte. Dette er tema for et oppslag i The Epoch Times 10. februar.

Helsemagasinet: Trenger vi vaksiner mot koronavirus?

Uheldig at ”søppelmat” er omdøpt til ”ultraprosessert mat”

Det mener journalist Nina Teicholz, noe hun begrunner i en artikkel 6. februar. Teicholz mener vi ikke trenger begrepet ”ultraprosessert” av en rekke grunner. Blant annet får det fokus bort fra karbohydratinnholdet, som folk med insulinresistens og blodsukkerproblemer bør kjenne til. Selv med samme ingredienser blir hjemmelagd kjeks regnet som ok, mens den samme kjeksen lagd industrielt blir ”ultraprosessert”. Begge vil gi samme blodsukkerstigning og derfor være problematisk for folk med insulinresistens.

Helsemagasinet: Myndighetenes dårlige ernæringsråd i 100 år.

”Sunn” plantemargarin og inhabile ernæringseksperter

Det påhviler Helsedirektoratets Linda Granlund et stort ansvar når hun advarer mot melkefett og sverger til planteoljer. Det skriver professor emeritus Jan Raa i et innlegg på Hemali.no 7. februar.

Helsemagasinet: Margarin og løgnene om «skadelig meierismør»

Tre problemer forbundet med å måle stress med pulsklokke

Den viktigste kilden til stressregulering er deg selv, hvordan du møter verden og de påkjenningene man møter. Det skriver to fagfolk på Forskersonen.no 6. februar. Smartklokker forsøker å beregne stress ved å måle hjertefrekvens og hjerterytmevariabilitet (HRV). Dette har ifølge fagfolkene tre grunnleggende svakheter:

1) Sensoren på klokka kan ikke måle HRV med tilstrekkelig nøyaktighet utenom i hvile. 

2) Måling av HRV når man ikke er i fullstendig ro, gir liten mening, da «alt» vi gjør, påvirker måleresultatene.

3) Selv om punkt 1 og 2 var ryddet av veien, gjenstår et grunnleggende problem: HRV gir bare innblikk i belastning, men det betyr ikke at stress slik mange opplever det, kan måles utelukkende basert på hjertefrekvens og HRV.

Helsemagasinet: Det er takket være denne legen at stadig flere nordmenn måler helsen.

Biden-administrasjonen presset Amazon til å sensurere bøker under pandemien

E-poster viser at Amazon fjernet minst én bok og sensurerte andre som var kritiske til myndighetenes håndtering av pandemien. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 6. februar.

LES OGSÅ  WHO: Aspartam kan gi kreft

Helsemagasinet: Bomskudd fra ytringsfrihetskommisjonen.

Kan gulrøtter motvirke kreft?

Ja, en gjennomgang av 198 studier publisert i Critical Reviews in Food Science and Nutrition 17. desember 2023 indikerer dette. De som regelmessig inntok gulrøtter, hadde 10 prosent lavere risiko for å utvikle kreft enn de som ikke spiste gulrøtter. Dette ble underbygget av et doseavhengig forhold: Jo mer gulrøtter man spiste, desto lavere var kreftrisikoen.

Dette er omtale i en artikkel i The Epoch Times 24. januar. I studien ble α-karoten brukt som markør. Det finnes trolig flere hundre stoffer i matvarer som motvirker kreft, så studiene viser ikke at man nødvendigvis må spise gulrøtter for å motvirke kreft.

Helsemagasinet: – God behandling mot kreft finnes, men businessmodellen mangler, sier professor.

Hampfrø mot betennelse

Noen omtaler hampfrø som ”supermat”, noe som først og fremst skyldes at de inneholder betydelige mengder alfa-linolensyre (ALA) og gamma-linolensyre (GLA). Disse fettsyrene motvirker kronisk betennelse og er derfor en viktig forsvarsmekanisme mot sykdom og for tidlig aldring.

Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 18. januar. Andre planter inneholder også GLA, blant annet kjempenattlys, agurkurt og solbær. ALA finnes det rikelig av i linfrø, valnøtter og rapsolje.

Helsemagasinet: Betennelse som kjennetegn for kronisk sykdom.

Beskytt knærne og styrk din helse med eldgammel egenomsorg

Massasje, akupunktur, mat og øvelser med lav intensitet kan forbedre kneleddets helse. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 18. januar.

Helsemagasinet: Intervalltrening og knebøy for optimal form.

Reduserer Oreo-kjeks kolesterol mer effektivt enn statiner?

Ja, et veldig spesifikt eksperiment viste at Oreo-kjeks utkonkurrerte statiner når det gjaldt å senke kolesterol. Dette er omtalt i en artikkel i The Epoch Times 22. januar. Siden hjerte- og karsykdom trolig skyldes betennelse i blodårene og kolesterol har mange livsnødvendige oppgaver i kroppen, er mange forskere skeptiske til bruk av statiner.

Helsemagasinet: Statiner gir liten nytte og undervurderte bivirkninger.

Virusspredning motvirkes ikke av å legge ned toalettlokket mens du spyler

Mens tidligere forskning indikerte at lukking av lokket reduserte spredning av bakterier, forhindrer det ikke at virus i små dråper forurenser baderomsoverflater. Dette kommer fram av en artikkel i The American Journal of Infection Control 24. januar, omtalt i The Epoch Times 26. januar.

LES OGSÅ  Manglende data om antidepressiva

Helsemagasinet: Enkle tiltak mot spredning av virus og bakterier.

mRNA-vaksiner kan være knyttet til prionliknende sykdommer

Hvis man blir utsatt for økende inntak av sykdomsframkallende prioner (et misdannet protein), kan man utvikle prionsykdommer som Creutzfeldt-Jakob sykdom og kugalskap. Koronaviruset og vaksiner for å motvirke koronasykdom har et område på overflaten av piggproteinene som tilsvarer prioner.

Tidligere i pandemien under den massive bruken av vaksiner var noen forskere bekymret for at slike regioner kan fremme uhelbredelige prionsykdommer. I desember 2023 viste forskere fra Oxford at kroppen ikke lager piggprotein fra Pfizer mRNA-vaksiner i 8 prosent av tilfellene, men i stedet kan danne avvikende proteiner. Dette har ført til at forskere har undersøkt en mulig risiko forbundet med slike virkninger. Den 19. januar publiserte den pensjonerte franske biomatematikeren Jean-Claude Perez en preprint-studie som diskuterte om slike feil kunne føre til dannelsen av prionliknende proteiner, og konkluderte med at dette er mulig.

Dette er omtalt i The Epoch Times 13. desember 2023.

Helsemagasinet: Nobelprisen i medisin for 2023 er politisk motiver!

Vitamin B12-mangel etterlikner symptomer på MS

Nyere forskning kaster lys over en molekylær sammenheng mellom B12-mangel og multippel sklerose og åpner for nye muligheter for å behandle sykdommen på. Den 7. desember 2023 diskuterte en studie i Cell Reports en mulig molekylær kobling mellom B12-mangel og multippel sklerose. Saken er omtalt i The Epoch Times 1. februar.

Helsemagasinet: Bedre helse med tilskudd av multivitaminer.

Fokus på grå stær

Grå stær (katarakt) fører til at linsen i øyet blir uklar og synet blir tåkete. En artikkel i The Epoch Times 4. desember diskuterer symptomer, årsaker, medisinsk behandling og naturlige tilnærminger til denne øyesykdommen.

Helseamagasinet: Grå stær kan motvirkes med kosttilskudd.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner