Skip to main content

Øynene er også et speil for demens

Denne uka kan du lese at øynene gjenspeiler sykdomsutvikling ved demens. Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud

Fagredaktør Iver Mysterud
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet
 • Hvorfor vi ikke er beskyttet mot 5G-stråling
 • Hvordan kan vi bevare fatningen i dagens raskt omskiftelige verden?
 • Snørr fra friske kan hjelpe mot kronisk bihulebetennelse
 • Tre næringsstoffer som motvirker aldringsprosessen
 • Artikkelserie om tarmhelse
 • Farmasøytisk industri finansierer kontrollorganer som regulerer den
 • Er det tilfeldig at alle effektive medikamenter mot covid-19 virker mot malaria?
 • Hvor effektive er flere vaksiner i å motvirke alvorlig sykdom og død av koronavirus?
 • Manglende fokus på koronavaksiner og kreft
 • Bitende kritikk av Australias massevaksinering
 • Koronaviruset oppsto i kinesisk laboratorium
 • Koronavaksiner kan ha forårsaket 300 000 dødsfall bare i 2022

Øynene gjenspeiler sykdomsutvikling av demens

Man kan finne ut mye om en person ved å se på øynene, inkludert om personen har Alzheimers sykdom eller ikke. Ny forskning har funnet at endringer i netthinnen korrelerer med endringer i hjernen, inkludert utviklingen av Alzheimers sykdom.

Dette er omtalt på CNN.com 24. mars, basert på en fagartikkel publisert i Acta Neuropathologica 11. februar.

Hvorfor vi ikke er beskyttet mot 5G-stråling

Ny 5G-teknologi med høyere frekvens enn eksisterende mobilteknologi er på vei, og det er ingen garanti for at vi kommer til å være tilstrekkelig beskyttet mot det, sier forskere fra New Zealand og Australia. I en artikkel som ble publisert i International Journal of Environmental Research and Public Health 27. mars, forklares hva som er annerledes med de 5G-strålingen og hva som er galt med australske og internasjonale grenser for å redusere eksponeringen vår.

LES OGSÅ  Korrelasjon mellom antall vaksiner og spedbarnsdødelighet

Temaet omtales i nyhetsbrevet til den australske legen Lyn McLean 9. april.

Hvordan kan vi bevare fatningen i dagens raskt omskiftelige verden?

Dette er tema for et blogginnlegg av journalist Lynne McTaggart 31. mars. I sentrum av analysen er vagusnerven og hva som påvirker den.

Snørr fra friske kan hjelpe mot kronisk bihulebetennelse

En liten svensk studie er lovende for snørrtransplantasjon. Dette er omtalt på Forskning.no 12. april.

Tre næringsstoffer som motvirker aldringsprosessen

En ernæringsfysiolog mener at vitamin C, vitamin D og rikelig med protein kan opprettholde stoffskiftet og derfor øke levealderen. Dette er tema for en artikkel på Express.co.uk 2. april.

Artikkelserie om tarmhelse

En artikkelserie i The Epoch Times fokuserer på tarmens betydning for sykdom og helse. Artikkel 3 ble publisert 17. april. Blant temaer som tas opp, er at forskere ved utgangen av året håper å bruke avføringsanalyser for å kategorisere tarmmikrobiomet.

Denne nye ”avføringsstandarden” vil bli satt sammen ved hjelp av avføringsprøver fra friske givere som representerer altetende og veganske dietter – 5000 av hver – som er samlet og homogenisert. Etterpå vil prøvene gjennomgå en nyutviklet prosess for lang holdbarhet.

Farmasøytisk industri finansierer kontrollorganer som regulerer den

Legemiddelindustrien står for 85 prosent av finansieringen til Det europeiske legemiddelverket (EMA), ifølge den uavhengige gravejournalisten Sonja Elijah. Dette kontrollorganets leder feilinformerer om hvor lenge mRNA-vaksinene forblir i kroppen. Dette kommer fram i en artikkel på Hemali.no 17. april.

Er det tilfeldig at alle effektive medikamenter mot covid-19 virker mot malaria?

Selv om helsemyndighetene i USA og andre vestlige land har kjempet med nebb og klør mot bruken av godt utprøvde malariamedikamenter mot covid-19, brukte en rekke modige og rettskafne leger flere slike under pandemien. Dette gjelder både ivermektin og hydroksyklorokin, og nå også artemisinin.

LES OGSÅ  Infrarødt lys mot tinnitus

Samtlige motvirker malaria. Studier indikerer at dette ikke trenger å være tilfeldig. Malaria og covid-19 kan ha mer til felles enn de fleste vet. Selv om malaria er en parasittsykdom og covid-19 en virussykdom, kjennetegnes begge av en sterk inflammatorisk respons tidlig i infeksjonen.

Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 14. april.

Hvor effektive er flere vaksiner i å motvirke alvorlig sykdom og død av koronavirus?

Det medisinske narrativet som rettferdiggjør den globale vaksinasjonskampanjen, har endret seg gjennom pandemien. Mens det opprinnelig ble fokusert på vaksinenes evne til å forhindre infeksjoner og dermed å dempe spredningen av pandemien, innrømmer beslutningstakere per mars 2023 at effekten av flere påfølgende vaksinedoser er dårlig.

De hevder fortsatt flere vaksiner gir langsiktig beskyttelse mot alvorlig sykdom og dødsfall. I hvilke grad er dette korrekt, og i hvilken grad kan det dreie seg om ønsketenkning?

Dette er tema for en fagartikkel i nr. 1-2023 av Journal of American Physicians and Surgeons. Etter en gjennomgang av tilgjengelige data konkluderte forskerne at det ikke foreligger overbevisende støtte for at påfriskningsdosene beskytter mot alvorlig sykdom og død. På bakgrunn av stadig større oppmerksomhet omkring bivirkninger av koronavaksinene mener de at helsemyndighetene straks må revurdere balansen mellom fordelene og risikoen ved koronavaksinene.

Manglende fokus på koronavaksiner og kreft

Mens nye medikamenter blir underkastet streng testing for eventuell kreftrisiko, har dette ikke skjedd med mRNA-vaksinene. Dette opprører den amerikanske legen Jane M. Orient i en invitert lederartikkel i nr. 1-2023 av Journal of American Physicians and Surgeons. Hun mener det er sjokkerende at bekymringene for at de nye mRNA-baserte koronavaksinene kan bidra til kreft, er blitt skjødesløst avvist av progressive akademikere, administratorer og lovgivere.

LES OGSÅ  Alkoholproblemer? Tiamin motvirker demens

Store medier domineres av betryggende uttalelser om at koronavaksiner er ”trygge og effektive” og at de ikke kan forårsake ny kreft eller akselerere eksisterende kreft. Det er ikke gjort noen forsøk på å underbygge slike uttalelser med overbevisende dokumentasjon.

Bitende kritikk av Australias massevaksinering

Australeren Anthony Colpo retter i et skarpt blogginnlegg 26. mars kritikk av sitt lands koronahåndtering, særlig hastegodkjenningen av koronavaksiner. I ettertid har man fått innsyn i hvordan prosessen foregikk. Colpo er som alltid bitende i sin kritikk av det eller den han er uenig med.

Koronaviruset oppsto i kinesisk laboratorium

Dette kommer fram av en senatsrapport fra USA. Ifølge rapporten skjedde det utilsiktede lekkasjer fra Wuhan-laboratoriet to ganger under pandemien. Saken er omtalt i The Epoch Times 18. april.

Koronavaksiner kan ha forårsaket 300 000 dødsfall bare i 2022

Tallet gjelder for USA og er basert på tidligere BlackRock porteføljeforvalter Ed Dowd og hans analytikere i forskningsfirmaet Phinance Technologies i form av en rapport om kostnadene for covid-19-vaksineprogrammet i USA. Dette kommer fram av en artikkel av John Leake og lege Peter A. McCullough i The Epoch Times 1. april. (Nei, dette var ingen aprilspøk.)

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner