Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2016 > Manipulasjon av dyr

Når Toril Malmer snakker om å manipulere dyr, er det ikke for å være slem med dem eller utnytte dem til egen vinning. Det dreier seg i stedet om kiropraktisk behandling av muskel- og skjelettsystemet.

Tekst Iver Mysterud     Foto John Nordahl

– Det er mulig å påvirke det meste med kiropraktikk, men normalt snakker vi om å behandle lidelser i muskel- og skjelettsystemet. I praksis er det smerter i rygg og bein som blir manipulert, forteller Malmer som er utdannet i kiropraktikk på dyr.

Hun går først gjennom og undersøker hele dyret, kjenner på bevegelighet i alle ledd og lemmer. – Hunder kan for eksempel ha låsninger i bekkenet, selv om dette ikke ses på røntgen, forteller dyrevennen.

Malmer har tidligere sendt flere dyr til kiropraktor. Da har hun fått i gang prosesser hos dyr som ikke har respondert på akupunktur.

Annonse:

I Norge var det lenge bare én veterinær og én kiropraktor som hadde kompetanse til å behandle dyr. Nå er det rundt 30 personer med denne utdanningen i Norge. Denne typen behandling har sitt utspring i USA. Fram til 2003 ble det bare lært opp folk der. Et par år senere ble det tilbudt kurser i Tyskland, og England fulgte snart etter. Malmer har vært på kurs i Tyskland. Utdanningen omfatter fem moduler av fem dager, totalt 200 timer.

You may also like
Frankrike forbyr mobiltelefoner på skolen
Trådløse nettverk? Ikke i skoler og barne- hager på Kypros
Når virkeligheten overgår våre villeste fantasier
Alene i kampen mot kreft

Legg igjen et svar